Predstave

Pračovjek

Datum premijere: 10. ožujak 2023.
Autor: Rob Becker

Redatelj: Peđa Gvozdić
Izvodi: Peđa Gvozdić

Prijevod: Bojana Bajić
Asistentica redatelja i scenski pokret: Sara Ipša
Glazba: Damir Šimunović
Kostimografkinja: Morana Petrović
Dramaturginja: Petra Pleše
Dizajn rasvjete i operater: Robert Pavlić
Operater tona: Bojan Blažević
Scenografija: Davor Trupac
Inspicijent i grafički elementi u predstavi: Goran Glavač
Tehnička podrška: Branko Nenadić
Garderobijerka: Mirjana Špehar
Fotografije: Igor Čepurkovski

"Pračovjek"  - "Defending the Caveman" najduži  je one man show u povijesti Broadwaya i Las Vegasa te je postigao svjetski uspjeh. Urnebesna komedija, autora Roba Beckera osvojila je tijekom godina izvođenja  srca milijuna ljudi diljem svijeta. "Pračovjek" je do sada preveden na 25 jezika te je izveden u više od 52 zemlje, a sam autor je tijekom trogodišnjeg razdoblja proučavao psihologiju, sociologiju i prapovijest kako bi napisao komediju o odnosu i razlikama muškaraca i žena od prapovijesti do danas.  

Trenutno više od 40 glumaca diljem svijeta izvodi komediju koja obara sve rekorde gledanosti, a sada je došao red i na Hrvatsku. Hrvatski "PRAČOVJEK " je talentirani Peđa Gvozdić, glumac i  redatelj koji ovim naslovom obilježava 10 godina umjetničkog djelovanja u Gradskom kazalištu "Zorin dom".  

"Pračovjek" nudi odgovore na vječni rat spolova - stereotipne, ali opet istinske razlike između muškaraca i žena od prapovijesti do danas.  Kroz intenzivnu glumačku igru, mnoštvo  transformacija i izuzetno glumačko umijeće hrvatski "Pračovjek" Peđa Gvozdić nasmijat će vas, podučiti i pomiriti nepomirljivo.

Predstava nastaje u produkciji Gradskog kazališta "Zorin dom", Zakon Teatra i Theatre Mogula.