Voditeljica Irena Božičević

Rođena sam 19.09.1967. godine u Zagrebu, u glazbenoj peteročlanoj obitelji od oca lvana i majke Ljiljane. U Karlovac smo doselili 1971. godine. S glazbom živim od ranog djetinjstva (1. nagrada na dječjoj večeri festivala VAGA 1971. godine … ,), pjevala sam solo u dječjem zboru HRT-a (Zagreb), bila sam članica, a kasnije i stručni voditelj, dirigent ili asistent više zborova i vokalnih grupa te nekoliko izvornih folklornih društava u Karlovačkoj županiji i šire.

Osnivačica sam nekoliko kulturno-umjetničkih društava i izvornih folklornih skupina na području Karlovačke i Zagrebačke županije, kao i voditeljica istih (Josip Torbar – Krašić, KUD Paurija – Dubravci, KUD Sv. Rok Skakavac muške klape „lvan Mažuranić” – kasnije Klape „Furešti”, Dječjeg zbora i Vokalnog sastava „Zerica” pri Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu) i Župnog zbora mladih župe Sv. Tri Kralja-Banija.

U Karlovcu završavam Srednju glazbenu školu i Gimnaziju Karlovac, a Muzičku akademiju u Zagrebu 1990. godine gdje stječem zvanje profesora glazbene kulture. Bila sam polaznica Vokalne akademije prof. Branka Starca u Zagrebu, asistentica na školi hrvatskog folklora Hrvatske Matice Iseljenika za tradicijska glazbala (gajde, sopile, mih, roženice, dvojnice … ). 20 godina članica i 1 O godina stručna voditeljica Vokalne grupe „Karlovčanke” za koje sam pisala veći dio glazbenih aranžmana, glazbeni voditelj folklornih ansambala Fa Matija Gubec, FA I. Mažuranić i KUD Klek iz Ogulina, ženskih pjevačkih skupina „Aurora”, ,,Glasnice” i „Vuge”, ženskog pjevačkog zbora „Vila” iz Duge Rese, korepetitor, pomoćni dirigent i pjevač PHPD-a ,,Zora”, Klape „Furešti”, danas voditeljica Dječjeg zbora „Zerica” – podmlatka „Zore” od 2004. godine (kojeg sam osnovala uz pomoć tadašnjeg ravnatelja g. Zvonimira llijića), Karlovačkog vokalnog okteta, Klape „Slunjanke” (Slunj), Zbora Sv. Josip iz Šišljavića i članica vokalne-instrumentalne gospel skupine „Fortitudo dei”.

Jedna sam od osnivača Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije (ZAKUD) i tajnica (volonter) istog 4 godine, te aktivna u organizaciji mnogih kulturnih i sportskih događanja na području županije i šire. Suosnivačica sam i Centra za hagioterapiju Karlovac.

Osim glazbom bavila sam se i sportom – aktivno atletikom, stolnim tenisom i odbojkom, kuglala za ŽKK Mantinelu” u li, . HKL „Zaprešić” u I. Hrvatskoj kuglačkoj ligi., a danas kuglam za ŽKK „Kupa” iz Ozlja.

Kao učiteljica Glazbene kulture radila sam u OŠ Kamanje, OŠ Žakanje, OŠ Skakavac, a kao prof. Glazbene kulture radila sam u OŠ Draganići i OŠ Kardinala A. Stepinca u Krašiću. Ukupno 5 godina rada u školstvu.

Danas sam djelatnica Karlovačke županije već pune 24 godine, trenutno u Upravnom odjelu za školstvo, na radnom mjestu Višeg stručnog suradnika za školstvo i mlade. Od dana zaposlenja u Karlovačkoj županij do danas radila sam na radnim mjestima za kulturu, tehničku kulturu, sport i informiranje, školstvo i mlade.

Samohrana i ponosna sam majka dviju kćeri Doris i Darie.

Aktivna sam u Gradskoj četvrti i TO Banija. Članica HDZ-a od 1990. godine.