Voditeljica Radmila Bocek

Rođena je 06.08.1967.godine u Požegi, gdje je završila osnovnoškolsko obrazovanje. Srednju glazbenu školu i gimnaziju završila je u Zagrebu.

Diplomirala je 1992. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Zdenke Žabčić-Hesky. Nakon studija privatno se usavršavala kod poznatog baritona Pavela Kamasa u Češkoj.

Radno iskustvo

Od 1992. godine članica je Zagrebačkog opernog studija s kojim je nastupala diljem Hrvatske.
1991. godine pjevala je Sussannu u GK Komedija u operi Figarov pir u koprodukciji s Muzičkom akademijom i za tu ulogu dobila je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.
1992. pjevala je 3 uloge u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu: Janicu u Božićnoj priči R. Matza, dvorsku pjevačicu u drami Dioklecijanova palača A. Šoljana i Esmeraldu u operi Prodana nevjesta B. Smetane.
Od 1992. godine do 1995. godine pjevala je 3 uloge u Gradskom kazalištu Komedija: Mariza u opereti Barun Trenk, Juliette u opereti Madamme Troubadur F. Albinija te Lisu u opereti Grofica Mariza E. Kalmana.
1994. godine započinje raditi na neodređeno u Glazbenoj školi Karlovac kao profesorica solo pjevanja.
Tijekom Domovinskog rata nastupala je na brojnim dobrotvornim koncertima u mnogim hrvatskim gradovima.
Od 2000. godine do 2002. godine pjevala je 4 uloge u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku: Mariza u opereti Barun Trenk F. Albinija, Carolina u operi Tajni brak D. Cimarose, Lisa u operi Mjesečarka V. Bellinija i Susannu u operi Figarov pir W. A. Mozarta.
2004. godine pjevala je sopran solo u Carmini Burani C.Orffa u Austriji u međunarodnom ansamblu.
Tijekom rada u Glazbenoj školi u Karlovcu nastupala je na svim važnijim gradskim manifestacijama poput: Dana grada, Baroknih koncerata u Zorin domu i atriju, Danima piva u Karlovcu, uskršnjim, proljetnim, novogodišnjim koncertima u Domu HV „Zrinski“, Danima škole u Karlovcu, promocijama knjiga, otvorenjima likovnih izložbi, tematskim nastupima u Gradskoj knjižnici I. G. Kovačić i drugdje.
2009. godine postala je dirigentica PHPD-a „Zora“, koje vodi i danas.
Od 2011. do 2013. godine vodila je pjevanje u FA-u „Matija Gubec”.
2014. godine pripremala je zbor i pjevala solističku sopransku dionicu u Magnificatu J. Ruttera povodom 210. obljetnice Glazbene škole Karlovac.
Od travnja 2017. do veljače 2018. bila je voditeljica pjevanja u FD-u “Vuga”
Od 2017. do 2023. ponovno je bila voditeljica pjevanja u FA-u „Matija Gubec”, tj. FA-u „Ivan Mažuranić“.

Usavršavanje

Usavršavala se kod prof. Pavela Kamasa u Brnu (Češka) te na Vokalnoj akademiji u Zagrebu i Školi za zborovođe kod maestra Branka Starca. Sudjelovala je na četiri Simpozija o glasu u Zagrebu 2010, 2012, 2014. i 2016. godine, bila je predavačica na stručnom skupu povodom 155. obljetnice postojanja PHPD-a „Zora“ u Karlovcu, te na velikoj obljetnici povodom 120 godina Šibenskog pjevačkog društva „Kolo“.

Nagrade


 • 1991. godine Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu za ulogu Sussanne u operi Figarov pir W.A.Mozarta

 • 2010. godine s PHPD-om „Zora“ na Međunarodnom natjecanju u Veroni, Italija – bronca

 • 2012. godine s PHPD-om „Zora“ na Međunarodnom natjecanju u Riminiju, Italija – bronca

 • 2012. godine priznanje Sabora kulture s Državne smotre zborova u Novigradu

 • 2013. godine s PHPD-om „Zora“ na Međunarodnom natjecanju u Tuhlju – dva zlata u dvije kategorije

 • 2013. godine s PHPD-om „Zora“ na Međunarodnom natjecanju u Petrinji – dva srebra u dvije kategorije

 • 2013. godine priznanje Sabora kulture s Državne smotre zborova u Novigradu

 • 2014. godine s PHPD-om „Zora“ na Međunarodnom natjecanju u folklornoj glazbi „Adria cantat“ u Šibeniku – dva zlata u dvije kategorije

 • 2014. godine na Međunarodnom natjecanju u folklornoj glazbi „Adria cantat“ dobila posebnu nagradu stručnog žirija za umjetnički dojam i kreativni rad sa zborom

 • 2014. godine Plaketa grada Karlovca za postignuća u kulturi

 • 2016. godine na međunarodnom simpoziju „Ars Choralis“ od Hrvatske udruge zborovođa primila Plaketu Sergija Rainisa za postignuća na području vokalne umjetnosti i pedagogije

 • 2016. godine s PHPD-om „Zora“ na Državnoj smotri zborova Sabora kulture u Rovinju – 3. nagrada

 • 2016. godine na Međunarodnom natjecanju u folklornoj glazbi „Adria cantat“ s PHPD-om “Zora” – dva zlata i jedno srebro u 3 kategorije

 • 2018. Priznanje za izvrsnost za umjetnička postignuća u proteklih 10 godina od HUZ-a

 • 2023. godine s PHPD-om „Zora“ na Međunarodnom natjecanju zborova „Slavonia cantat“ u Slav. Brodu – dva zlata u dvije kategorije

 • 2023. godine na natjecanju zborova „Slavonia cantat“ posebna nagrada stručnog žirija za umjetnički dojam i kreativni rad sa zborom


Ostale kompetencije

Svira klavir i harmoniku. Završila je Školu za zborovođe u Zagrebu i položila ispit za titulu maestra chori.