Novosti

 • 31. siječanj 2024.

  Umjetnička organizacija „Punctum“ i Kunst Teatar: „Flex“

  „Flex“ je autorski projekt nastao iz kolektivnog, improvizacijskog rada grupe glumaca i dramaturga Ivana Penovića (koja je u istom formatu rada proizvela i predstavu „Katalonac“), a koji se bavi uredskim prostorom jedne privatne firme i njezinim zaposlenicima. Motivacija za radom, svrha i načini proizvodnje danas često su na rubu apsurda i upravo te situacije osnova su ove satiričke predstave. 

 • 28. siječanj 2024.

  Vikend matineja: "Veliko pužovanje"

  Svemir. Beskonačno nepregledno prostranstvo. Milijarde zvijezda trepere poput krijesnica. I svaka od tih zvijezda ima svoju priču, ma koliko velika ili mala bila. Naša priča se vrti oko možda malih bića, ali oni imaju velike snove i još veće priče.
 • 27. siječanj 2024.

  Spektakularna karnevalska izvedba "Carmina Burana"

  Carmina Burana, scenska kantata u tri dijela, njemačkoga skladatelja Carla Orffa iz 1936., jedno je od kanonskih i najčešće izvođenih djela zborske literature 20. stoljeća.
 • 21. siječanj 2024.

  Kazalište "Urbi et Orbi": "Pizza s Krešom"

  Po motivima iz nezavisnog američkog filma s početka 80-ih godina prošlog stoljeća “Moja večera s Andreom” ova kazališna predstava”Pizza s Krešom” ponire u tematiku smisla života i naših težnji u potrazi za individualnom srećom. Dvoje ljudi koji pripadaju intelektualnoj eliti našeg suvremenog društva svoje stavove o životu iznose na “obdukcijski stol intelekta” u jednoj kvartovskoj pizzeriji. 

 • 14. siječanj 2024.

  Gradsko kazalište Sisak i Teatar Exit: "Početak"

  Nakon tuluma, u neredu gdje je svaki tanjur upotrijebljen, a svaka čaša poluprazna ili polupuna, skoro pa poljubac. Možda poljubac. Njih dvoje dovoljno mamurni od tuluma i umorni od prošlosti koju nose.

 • 13. siječanj 2024.

  Umjetnička organizacija Divan Teatar: "Studentica"

  STUDENTICA, ujedno i protagonistica predstave, zaljubljena je u grad Zagreb i kolaž urbanosti te transgeneracijskih ideala koje isti nudi ili bi barem trebao nuditi svojim stanovnicima.