Dislike

Premijera:
25. veljače 2022.

Galerija
Režija: Peđa Gvozdić
Tekst: Petra Cicvarić
Tekst pjesama: Peđa Gvozdić
Video: Antonio Bribir
Scenografija: Peđa Gvozdić
Koreografija: Goran Koprenica
Kostimografija: Morana Petrović
Garderobijerka: Mirjana Špehar
Oblikovanje svjetla: Robert Pavlić
Operator tona: Bojan Blažević
Voditelj tehnike: Davor Trupac
Tehnička podrška: Igor Živković
Inspicijent: Goran Glavač
Igraju: Andro Damiš kao Psycho Mouse
Peđa Gvozdić kao DJ Djape
Glumica u videu: Marija Skočibušić

U predstavi “Dislike” upoznat ćete mladog youtubera, influencera i trap umjetnika poznatog pod pseudonimom Psycho mouse. Psycho mouse dolazi u vaše škole te se pjesmom, plesom i “spikom” obraća mladoj publici govoreći im o svom virtualnom uspjehu, ali i o prednostima i manama virtualnog svijeta općenito.

On upoznaje svoju publiku s Marinom, jednom običnom djevojkom iz škole kojoj neprestano stižu neugodni komentari na društvenim mrežama, komentari zbog kojih se zatvorila u svoju sobu, izolirala od svijeta, komentari koji joj izjedaju dušu i život. Marini nitko ne može pomoći – ako kaže roditeljima ili profesorima što joj se događa, svi će ju u školi prozvati “drukericom” pa će joj postati još gore. Ima li izlaza iz Marinine situacije?

Možemo reći kako su komentari bezazleni, napisani “samo iz šale” ili kako se ne smije sve na internetu shvaćati ozbiljno, ali cyberbullying, odnosno zlostavljanje na društvenim mrežama, ostavlja neizbrisive tragove u životima mladih.  Ovo je predstava koja pokušava dočarati što se događa jednoj mladoj osobi koja je žrtva takvog zlostavljanja. Ovo je predstava zbog koje ćete, nadamo se, razmisliti idući put prije nego što ćete nekome ispod slike ostaviti ružni komentar misleći kako je to samo “dobra fora”. Jer jedna takva “dobra fora” može biti završni “knock-out”.