Predstava “Semafor” u sklopu Festivala autizma

13. travnja 2024.

Plakat za predstavu Semafor

Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu GK Zorin dom u suradnji s Udrugom Frendofon igrat će predstavu “SEMAFOR” 13.4. u dva termina (11 sati i 20 sati), a u sklopu Festivala autizma.

Nakon prve izvedbe održat će se Okrugli stol na temu autizma. Nikako ne propustite i ostale programe u sklopu festivala. Osim 13.4., predstava „SEMAFOR“  igrat će i u Zagrebu na Sceni Vidra 18. travnja u 12 sati također u svrhu osvješćivanja i upoznavanja djece i mladih s autizmom.Ovo je priča o raspadanju  i sastavljanju jedne obitelji koja saznaje kako jedan njihov član, najmlađi sin Vigo, ima poremećaj u spektru autizma. Cijelu priču ispričat će vam Vigova sestra Mila i to u policijskoj stanici, ali zašto se Mila nalazi upravo tamo, saznat ćete sami.

Ova predstava želi publiku uvući u Vigov svijet, pokazati gledateljima što se događa tom mladiću u glavi, zašto reagira na sebi svojstven način te zašto mu je tako teško prilagoditi se društvenim normama. Ovom predstavom želimo na topao način maknuti stigmu s autizma te pokazati zašto svi trebamo njegovati ono nešto drugačije u sebi.Predstava je nastala u suradnji sa Udrugom Frendofon koja se bavi inkluzijom djece i mladih s teškoćama u razvoju organiziranjem inkluzivnih evenata kojima se želi educirati, upoznati i pokazati društvu u cjelini kako prihvatiti “različitosti” sa svim njihovim potencijalima i teškoćama.

Autor teksta: Petra Cicvarić
Redatelj: Peđa Gvozdić

Uloge:
Andro Damiš …………… Vigo Tolić
Ana Šantar………………. Mila Tolić
Petra Cicvarić……………Tihana Tolić
Peđa Gvozdić……………Josip Tolić
Vanja Gvozdić…………..terapeut Igor, Matija, nasilnik
Nino Pavleković…………policajac Tarabić, nasilnik
Nikola Nedić……………..Goggy, Juka, policajac Jukić
Lovorka Trdin……………Laura