Predstava “Semafor” na Sceni Vidra u Zagrebu

18. travnja 2024.

Udruga za autizam Zagreb u suradnji s Gradskim kazalištem Zorin dom i Satiričkim kazalištem Kerempuh organizirala je izvođenje predstave “SEMAFOR” u četvrtak 18. travnja u 12 sati.

Predstavu će pogledati zagrebački gimnazijalci s ciljem da se u ovom mjesecu svjesnosti o autizmu baš taj srednjoškolski uzrast što više upozna s pravima i osobitostima osoba s poremećajima iz spektra autizma i njihovih obitelji i da se za njih potakne inkluzivno i empatično okruženje.

Udruga za autizam Zagreb osnovana je 1997. godine od strane roditelja osoba s poremećajem iz spektra autizma i jedna je od najuglednijih takvog profila. Sustavno radi na osvještavanju opće populacije o potrebama, pravima i osobitostima osoba s PSA.

Predstava “Semafor” autorice Petre Cicvarić i u režiji Peđe Gvozdića nastala je u suradnji s karlovačkom Udrugom Frendofon koja se bavi inkluzijom djece i mladih s teškoćama u razvoju.

Govori o odrastanju i prihvaćanju unutar obitelji i izvan nje. Na nacionalnom festivalu Marulićevi dani, Petra Cicvarić osvojila je Nagradu Marul za najbolji dramski tekst, a Andro Damiš osvojio je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje glumačko ostvarenje.

Pozivaju se i zainteresirani građani da dođu i pogledaju ovu sjajnu predstavu.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Scene Vidra i online:

https://kazalistekerempuh.mojekarte.hr/hr/buy-step-1.html