Opera za djecu “Regoč” – karlovačka premijera

11. travnja 2024.

Predstava Regoč

Čuvena bajka Ivane Brlić Mažuranić o pravom prijateljstvu nadaleko je poznata upravo zbog svevremenosti pitanja koja hrabro postavlja, kao što nam skreće pozornost na važnost promatranja svijeta i iz drugih perspektiva – koliko god one bile udaljene od naše – jer upravo tako možemo najviše naučiti o svijetu, ali i o samima sebi.

Kao središnji motiv za adaptaciju bajke u libreto postavlja se perspektiva čobanića i čobanica, nekoć dvaju posvađanih sela, koja je pomirio dolazak Regoča i Kosjenke. Pitajući se što se dogodilo nakon njihova velikog pomirenja, odlučili smo krenuti iz već uspostavljene harmonije – dana proslave njihova grada kad već ostarjeli Liljo kreće s pričom o osnutku njihova grada…

U povodu 150. godišnjice rođenja I. B. Mažuranić, opera za djecu “Regoč” imat će, osim zagrebaške i karlovačku premijeru u Gradskom kazalištu “Zorin dom” i to već 11. travnja u 20 sati te izvedbu za škole 12. travnja u 10 sati.

Režija: KRISTINA GRUBIŠA
Dramaturgija: NIKOLINA RAFAJ
Skladatelj: KREŠIMIR KLARIĆ
Dirigentica: MARIJA ANĐELA BIONDIĆ
Produkcija: UO Euterpa i Udruga za promicanje kulture Dud
Scenografija: ZBIR studio
Kostimografija: IVANA BLAŽEVIĆ, KARLO BLAŽINA, ANA ROKO
Vizuali: NINA KARAČIĆ

Solisti:
JOSIP ROŠA/DORIAN STIPČIĆ (Regoč, Stari Liljo)
GABRIELA HRŽENJAK/IRMA DRAGIČEVIĆ (Kosjenka)
LUCIJA KLARIĆ/ANTEA POLJAK (Mrak, Zlovoda, Stara Kosjenka)
MARKO ANTOLKOVIĆ/DARIJA GAZDEK (Liljo)
Zbor Euterpa – Katarina Bobok, Marta Knežević, Marta Bradić, Hana Sever, Barbara Pijetlović, Vinka Siladi, Mirta Javurek (Mnoštvo, vile, čobančići)
Ansambl Euterpa

Opera traje oko 60 minuta; preporučena dob je od 9 do 16 godina.