Mjuzikl “Pepeljuga” gostuje u Opatiji na 2. Festivalu mjuzikla

08. lipnja 2024.

U sklopu 2. Festivala mjuzikla, ove godine u Opatiji gostuje Gradsko kazalište “Zorin dom” Karlovac s mjuziklom “Pepeljuga”. Festival je manifestacija koja slavi umjetničku formu koja na jedinstven način spaja glazbu, ples i kazalište. Održava se u Opatiji drugu godinu zaredom i donosi pet poznatih glazbeno-scenskih komada koji će se izvoditi od 7. do 15. lipnja na opatijskoj Ljetnoj pozornici te Centru Gervais.

Mjuzikl „Pepeljuga“ uprizorenje je hrvatske inačice istoimene omiljene bajke. Književni velikan Vladimir Nazor, kao slikar starodrevnog vremena, tu je klasičnu priču prenio u naše podneblje. Nazorova Pepeljuga pastirica je Anka. Umjesto čudotvorne vile, pomaže joj dobra krava. Jednostavna je to, a duboka priča o stvarnim ljudima, o patnji, nepravdi, ali i o snazi oprosta, koji vodi do sretnog kraja.

Ravnatelj “Festivala Opatija” Ernie Gigante Dešković rekao je da se ovim festivalom kreće stvarati tradicija njegova održavanja svake godine početkom lipnja te naglasio da “za Opatiju ne postoji ništa kompatibilnije od mjuzikla, stoga je ovo savršen uvod u bogat ljetni program”.

“Pepeljuga” je na programu u subotu 8. lipnja u 19 sati u Centru Gervais (Nikole Tesle 5, Opatija).

https://www.festivalopatija.hr/program/festival-mjuzikla-pepeljuga/