Fakin Teatar: “Španjolski komad”

07. ožujka 2024.

“Španjolski komad” predstava je koju je režirao renomirani redatelj mlađe generacije Dražen Krešić, dobitnik nagrade Hvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa za najbolje kazališno ostvarenje u 2023.godini za predstavu „Gard“.

“Španjolski komad” prati sudbinu majke Pilar u koju je zaljubljen udovac Fernan, upravitelj zgrada, te njezinih kćeri Aurelije i Nurie, obje glumice. Doduše, jedna je slavna filmska glumica koja osvaja nagrade na crvenom tepihu, a druga igra u opskurnim kazalištima izvan grada.

Uz Mariana, Aurelijina muža koji se pod teškim teretom života odao alkoholu i letargiji, ni druga lica ove sapunice nisu neopterećena životom svagdašnjim. I iako im se ne događaju ne znamo kakve grandiozne stvari, oni svoje osobne drame shvaćaju jako ozbiljno, iz čega proizlazi sva komika, potkrijepljena vrsnom glumačkom igrom ovog ansambla. Jer, kad imamo Sretena Mokrovića u ulozi idealista koji voli upravljati zgradama, Almu Pricu u ulozi tvrde majke koja kćerima voli krojiti život, Saru Stanić Blažević i Anu Vučak Veljaču kao kćeri osobenjakuše koje se majci otimaju po svaku cijenu, uz to Matiju Čigira kao ocvalog profesora matematike kojemu je kapljica draža od života – kazalište može početi.

Režija: Dražen Krešić

Igraju:
Alma Prica, Sara Stanić Blažević, Sreten Mokrović, Ana Vučak Veljača i Matija Čigir

Gradsko kazalište “Zorin dom”
Četvrtak, 7. ožujka 2024. u 20 sati