11. KArlovački KAzališni FEstival: “Otvoreni brak”

03. srpnja 2024.

Koliko smo slobode u braku spremni uzeti, a koliko dati? U ovom komadu se za otvoreni brak zalaže suprug, određuje pravila i daje sebi punu slobodu u svakom smislu, spremno nudeći takav stil života i svojoj supruzi. No, koliko je zaista iskren u tome i je li ikad bio spreman za njezinu nevjeru?
Ljubavni trokut je još “opasniji” kad je riječ o bračnom trokutu. Pratimo dvoje ljudi kojima je bračni trokut bio, prešutno, dijelom njihova života sve dok nije postao četverotrokut. Kako će nevjerni suprug, vođen dvostrukim kriterijima, preživjeti parteneričinu nevjeru i ima li njihov brak šansi za opstanak?
Kroz niz komičnih i tragikomičnih situacija suočavamo se sa slabošću glavnih aktera, njihovom lažnom slobodom i pobrkanim vrijednostima. Oslikavajući život jednog para “iznutra” autor nas suočava s vlastitim slabostima kojih se teško oslobađamo. Kako im se oduprijeti, kako se suočiti sa samim sobom, pitanje je koje se stalno provlači u ovom komadu. “Otvoreni brak” je odlična kritika kako pojedinca tako i društva u cjelini.

GALA TEATAR

Autori: Dario Fo, Franca Rame
Režija: Đuro Roić
Glume: Matija Prskalo, Slavko Juraga

Košarkaško igralište “Šanac”
Srijeda, 3.7. u 22 sata