11. KArlovački KAzališni FEstival: “Dražen”

02. srpnja 2024.

Dražen je „običan“ dječak koji odrasta sa svim uobičajenim problemima koji prate njegove vršnjake. Uzor mu je stariji brat Aco kojeg prati u stopu, kopira i od njega upija kao spužva. Iako su ih roditelji poslali u glazbenu školu, jedan ulazak u košarkašku dvoranu sve je promijenio.

Dražen loše svira gitaru, a košarku igra tako da ga brat zove Kamenko, ali s vremenom košarkaški teren postaje njegov dom i njegova scena. Nakon Acinog odlaska u Zagreb u Cibonu, Dražen nastavlja u Šibeniku trenirati još jače i još više, svjestan kako se do rezultata u bilo čemu dolazi isključivo upornim radom. S najboljim prijateljem Spahijom mašta o igranju košarke u najvećim svjetskim klubovima. Svojom upornošću i radnom etikom Dražen postaje virtuoz košarkaške igre, a lopta njegovim instrumentom. Nespretni i nevješti Kamenko izrasta u košarkaškog Mozarta i inspiraciju svima nama.

Glume: Toni Kukuljica, Matija Čigir, Silvio Mumelaš, Daria Knez Rukavina, Krunoslav Klabučar, Kruno Bakota, Tvrtko Jurić, Dubravka Lelas, Lucija Rukavina, Luka Bulović

Koprodukcija: GK Trešnja i HNK u Šibeniku
Režija: Paško Vukasović
Tekst: Paško Vukasović, Ivana Vuković

KOŠARKAŠKO IGRALIŠTE “ŠANAC”
Utorak, 2.7. u 21 sat