Novosti

30. svibanj 2021.

Predstava "Na tragu" osvojila dvije nagrade na 28. SLUKU u Osijeku

28. izdanje Susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske zatvoreno je dodjelom nagrada u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Stručni ocjenjivački sud u sastavu Ria Trdin, Dražen Ferenčina i Miroslav Čabraja pogledao je 12 predstava u natjecateljskoj konkurenciji i odabrao najbolje u brojnim kategorijama. Izbornica 28. SLUK-a Teodora Vigato učinila je odlučivanje o nagradama vrlo zahtjevnim procesom, budući da su gotovo sve predstave bile iznimno kvalitetne i zaslužuju nagrade, rekao je predsjednik Ocjenjivačkog suda Miroslav Čabraja.

Gradsko kazalište Zorin dom sudjelovalo je na SLUKU sa predstavom "Na tragu" i osvojilo čak dvije nagrade:

NAGRADA ZA NAJBOLJI TEKST
Nagrada se dodjeljuje Petri Cicvarić za predstavu Na tragu, u izvedbi Gradskog kazališta „Zorin dom“ Karlovac. Petra je originalnom krimi-pričom uspjela približiti djeci, a i odraslima, probleme i važnosti očuvanja prirode.
NAGRADA "BRANKO STOJAKOVIĆ" ZA UKUPNU LIKOVNOST PREDSTAVE
Nagrada se dodjeljuje predstavi Na tragu u izvedbi Gradskog kazališta „Zorin dom“ Karlovac. Scenografija i lutke čine jednu cjelinu kojom se na vrlo kreativan i duhovit način dočarava atmosfera života riječnih dubina, ne samo na ilustrativnoj nego i na metaforičkoj razini.