Novosti

30. ožujak 2019.

Komšiluk naglavačke

"Komšiluk naglavačke" crnohumorna je drama koja počinje s Huklijom koji stoji na krovu nebodera, neodlučan u svojim nakanama: skočiti ili ne skočiti? (Ne)srećom, Bog odlučuje umjesto njega, objašnjava nam Huklija u svojem monologu-prologu te ga s leđa gurne preko ruba krova.


Padajući, Huklija svjedoči privatnim sukobima i nedaćama u stanovima zgrade koju je osobno sagradio, kat po kat, a u tom mu se slobodnom padu, sukladno Murphyjevom zakonu mnogo više nego zakonima fizike, ubrzo pridružuju i ostali „letači“....
Prema riječima Nine Mitrović, autorice djela, mnoge su priče iz "Komšiluka" inspirirane stvarnim slučajevima koji su i danas prisutni. Stanovništvo odlazi trbuhom za kruhom, mladi iseljavaju iz zemlje. Politički ili financijski zaštićeni ljudi izmiču kaznama za počinjena nedjela. Siromaštvo i otkazi su postali realnost, kao i korupcija. Otužna slika ove države dobar je temelj za kazalište, a predstava "Komšiluk naglavačke" je dramu, nemirna i teška vremena zaodjenula u crni humor.


Subota, 30.3. u 20 sati