Novosti

17. veljača 2024.

Kunst Teatar: "Jack Pot"

Nova predstava Ivora Martinića „Jackpot“ generacijska je priča o prijateljstvu, ljubavi, odnosima i kompromisima. Sanja i ljubavni par Goran i Sara dugogodišnji su prijatelji koji su zajedno zakoračili u kasne tridesete.

Pripadaju generaciji koja je već pomalo umorna od života i iscrpljena od svakodnevne borbe za bolju egzistenciju, generaciji koja racionalno planira svoju budućnost, bez puno mladenačkih iluzija. No, kada Goran zaokruži prave brojeve na loto listiću te Sara i on osvoje jackpot u velikom iznosu, njihov se odnos sa Sanjom nepovratno mijenja. Računice postaju nepokolebljive, želje velike, a očekivanja iznevjerena. Baveći se raspadom jednog prijateljstva „Jackpot“ postavlja pitanje možemo li se zaista radovati uspjehu naših prijatelja koliko god on bio slučajan? Vjerujemo li zapravo u snagu prijateljstva? Biramo li samo one prijatelje s kojima nam je lakše biti nesretan? Možemo li prijatelje uopće odabrati? I postoji li uopće pravo prijateljstvo?
„Jackpot“ je ujedno i nastavak rada dramatičara Ivora Martinića na vlastitom predlošku u suradnji sa svim sudionicima procesa. Autoironijski preispitujući svoju poziciju autora koji tekst inicijalno pisan za film postavlja u kazalištu, Ivor Martinić bavi se specifičnostima i razlikama filma i kazališta. Ispisujući na sadržajnoj razini priču o odnosu prijateljstva, na formalnoj razini pokušava detektirati što sve čini odnos između onoga što se događa u vremenu između akcije i reza te mehanizma koji to vrijeme okružuje.

Autor i redatelj: Ivor Martinić
Glume: Sanja Milardović, Iva Jerković, Silvio Vovk, Ksenija Marinković (na videoprojekciji)

Gradsko kazalište Zorin dom
Subota, 17.2. u 20 sati