Novosti

 • 22. travanj 2021.

  Zorin dom sudjeluje na Festivalu hrvatske drame Marulićevi dani - ODGAĐA SE

  Ovogodišnji Festival hrvatske drame Marulićevi dani održat će se od 20. do 27.4.2021. i bit će posvećen 500. obljetnici tiskanog izdanja Judite Marka Marulića. Prema riječima izbornice Gordane Ostović, s obzirom na pandemijsku 2020. godinu u kojoj su profesionalna kazališta izvela 34 posto manje produkcija, brojem i kvalitetom prijavljene predstave zapravo ne odudaraju odviše od prosjeka prijašnjih godina.

 • 17. travanj 2021.

  HNK Varaždin - dječja lutkarska scena: "Okom oko oka" - ODGAĐA SE ZA SVIBANJ

  Za lutkarsku predstavu potreban je animator i lutka. Animator je najčešće nevidljiv, a lutka postaje „živa osoba“. Što bi se dogodilo da lutka otjera glumca – animatora, uvjerena da i animator može biti – lutak?

 • 17. travanj 2021.

  Kazalište Smješko: "Ježeva kućica" - vikend matineja

  Umjesto najavljene predstave „Okom oko oka“ Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina, u subotu, 17. travnja igrat će predstava „Ježeva kućica“ Kazališta Smješko iz Zagreba. Predstava će igrati samo u jednom terminu – 11 sati.

 • 12. travanj 2021.

  26. Lutkarsko proljeće ove godine ide virtualno

  Nakon što prošlogodišnje Lutkarsko proljeće zbog epidemije nije održano, ove će se godine održati, ali virtualno i to u periodu od 12. travnja do 12. svibnja. Umjetnička organizacija "Asser Savus" iz Vinkovaca organizira Lutkarsko proljeće koje se održava u gradovima i općinama Vukovarsko-srijemske županije od 1996. godine i djeci donosi radosti lutkarstva.

 • 10. travanj 2021.

  Kazalište Smješko: "Nemaš pojma, Grizlijane!"

  Predstava je  nastala na predlošku knjige “Nemaš pojma, Grizlijane!”, jednog od omiljenih lektirnih naslova, te je ujedno i jedan od najpopularnijih naslova poznate spisateljice A. Đokić-Pongrašić.