Novosti

 • 23. ožujak 2019.

  Dobri čovjek Bažulek

  Dobri čovjek Bažulek mali je hrvatski čovjek, dobronamjeran i susretljiv, nesiguran i tjeskoban, kotačić u globalnom i lokalnom mehanizmu. Klobučar Bažulek je hrvatki Svatković (Jedermann). On čini sve što mu autoriteti nalažu, živi kako je propisano, uživa u svojim malim radostima, radi posao koji voli i nastoji plaćati sve račune. Jednog dana se nenadano našao u žrvnju vlastodržačke i pravno-korupcijske mašinerije. Izgubio je posao, stan i ženu te krenuo u tragikomičnu potragu za rješenjem svojih problema i za uzorcima svoje nezaslužene i nesretne sudbine.​

 • 23. ožujak 2019.

  Piccolo Teatro di Trieste: "Pulcinella show"

  Jedan od najpoznatijih lutkarskih ginjola svih vremena "Pulcinella" vraća se u kazalište.U prošlom stoljeću proputovao je po cijelome svijetu nastupajući na ulicama. U zemljama u kojima je nastupao oduševljavao je publiku stvorivši ogromnu pratnju, primivši "malu braću" poput Puncha u Engleskoj i Petruške u Rusiji, povijesne ručne lutke inspirirane Pulcinellom.

 • 21. ožujak 2019.

  Komšiluk naglavačke

  "Komšiluk naglavačke" crnohumorna je drama koja počinje s Huklijom koji stoji na krovu nebodera, neodlučan u svojim nakanama: skočiti ili ne skočiti? (Ne)srećom, Bog odlučuje umjesto njega, objašnjava nam Huklija u svojem monologu-prologu te ga s leđa gurne preko ruba krova.


 • 20. ožujak 2019.

  Čestitamo vam svjetski dan kazališta za djecu i mlade

  Hrvatski centar Assitej, 20. ožujka obilježava Svjetski dan kazališta za djecu i mlade pod sloganom „Povedite dijete u kazalište“. Ove godine domaćin je grad Belišće i Centar za kulturu Sigmund Romberg iz Belišća. Hrvatsku poruku napisao je Srećko Šestan, ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom.


 • 18. ožujak 2019.

  Glazbeno scenska predstava "Rusfaj" gostuje na XII. Gumbekovim danima

  Glazbeno scenska predstava "Rusfaj!" gostovat će na XII. Gumbekovim danima u Histrionskom domu u Zagrebu te će gledatelje povesti na putovanje kroz kultne filmske i kazališne uspješnice, praćene hitovima iz filmova i mjuzikla.