Novosti

 • 23. listopad 2019.

  Koncert "Gudački kvartet Sebastian"

  Gudački kvartet Sebastian osnovan je 1982. pod imenom Kvartet muzičke omladine Zagreb. Od 1990. djeluje pod sadašnjim nazivom. Njihov repertoar obuhvaća širok raspon glazbenog stvaralaštva od renesanse do suvremene glazbe s naglaskom na izvedbama djela hrvatskih autora.

 • 20. listopad 2019.

  Predstava "S.O.S. ili Sve o sofi" gostuje na VIII. Bobijevim danima smijeha

  Bobijevi dani smijeha ili festival komedija u čast velikom histrionu Josipu Bobiju Marottiju održavaju se od 2012. godine u Histrionskom domu. Bobi je igrao u 19 histrionskih predstava od 1986. pa do 2011. kada je preminuo.

 • 18. listopad 2019.

  PREMIJERA: "Na tragu"

  “Na tragu” je kriminalistička priča koja pliva po dubinama četiriju karlovačkih rijeka. Radnja se vrti oko nestanka ribe mladice, Mladene Čuvarić koja je poznata kao velika zaštitnica naših rijeka.

 • 16. listopad 2019.

  Kantautorski koncert Zoran Predin

  Zoran Predin, legendarni frontmen Lačnog Franza, jedan je od najznačajnijih slovenskih novovalnih kantautora, autor 40 glazbenih albuma, četiri zbirke uglazbljenih tekstova i dviju knjiga kratkih priča.

 • 15. listopad 2019.

  Gradsko dramsko kazalište Gavella: "Cigla"

  Iako je tijekom godina prepoznata kao jedna od najznačajnijih hrvatskih drama '90-ih, "Cigla" zanimljivo, nije nikada postavljena u Zagrebu, iako je mjestom radnje, duhom i specifičnim humorom smještena na zagrebačku periferiju. Teatar u Frankopanskoj, na čijem je trenutnom repertoaru i Šovagovićeva hit-predstava "Tesla Anonimus", sada poseže za tim naslovom i to u režiji Krešimira Dolenčića. Pisac član našega glumačkog ansambla i redatelj koji je za ovo kazalište vezan mnogobrojnim svojim režijama, donose tako na pozornicu dramu o kojoj je Jurica Pavičić, uz sad već više od 20 godina staru splitsku praizvedbu, zapisao: "Cigla je i generacijski komad.