Profesionalni glumački ansambl

Davne 1963. nakon suočavavanja s novčanim problemima te odlaskom istaknutih glumaca donosi se odluka o prestanku djelovanja karlovačkog kazališta. Nakon toga glavnu ulogu u kulturnom životu grada Karlovca preuzeo je Dramski studio.

Točno 50 godina kasnije zaposlena su prva dva profesionalna glumca, karlovčanin Peđa Gvozdić te tršćanin Giulio Settimo. Od 2013. do danas zaposleni su još Petra Cicvarić, Nino Pavleković i Vanja Gvozdić.

U početku djelovanja profesionalnog ansambla glumci Giulio Settimo i Peđa Gvozdić stvarali su autorske lutkarske predstave za djecu vođeni idejom upoznavanja mlađih generacija s lutkarstvom. Širenjem ansambla počele su se raditi predstave za odrasle, autorske predstave kao i predstave domaćih i stranih autora. Do sada na našem repertoaru se nalaze sljedeće predstave: „Najbolji prijatelji“, „Još si zelen“, „Peća i Vuk“,  „Zlatne rukavice“, „Tri   brata“, „Čekaonica d.o.o.“, „Vanzemaljci“, „Karlstadt Kunst Cabaret“, „Male priče o nestašnoj Sonji“, „Kaos iza kulisa“, „Veliko pužovanje“, „Kata i Nino na putu do škole“, „Fantazija“, „Važno je zvati se Ernest“, "Dobri čovjek Bažulek", "U potrazi za slovom "R" te plesna predstava "Mystery" u izvedbi Karlovačke plesne reprezentacije.

Većinu predstava potpisuju Peđa Gvozdić i Giulio Settimo, a režirali su i redatelji Ivana Peroš, Ljudmila Fedorova, Mario Kovač i Georgij Paro. U samo četiri godine profesionalnog djelovanja,  ansambl  je osvojio brojne  nagrade i nominacije na festivalima diljem Hrvatske te se uspješno   upisao  na kazališnu kartu Hrvatske. Osim u Hrvatskoj ostvarena su mnoga gostovanja u inozemstvu poput Kine, Azerbajdžana, Litve, Poljske, Turske, Italije...

12.11.2017. odigrana je stota izvedba predstave „Najbolji prijatelji“ te su još jednom Peđa Gvozdić i Giulio Settimo napisali novu stranicu povijesti karlovačkog kazališta.

Foto galerija predstava