O Karlovačkim pelivanima

Karlovački pelivani ne mogu se pohvaliti bogatom tradicijom kao što to mogu ostale sastavnice koje čine programsku djelatnost Gradskog kazališta Zorin dom, ali entuzijazmom i kvalitetom rada stoje uz bok kvaliteti rada cijelog Zorin doma, obogaćujući programsku djelatnost profesionalnim predstavama i programima.

Karlovačke pelivane čine diplomirani glumci i studenti Umjetničke akademije u Osijeku. Grupa mladih entuzijasta, umjetnika i profesionalaca, uz potporu ravnatelja Zorin doma, Srećka Šestana, svojim djelovanjem obogaćuje kulturni program grada Karlovca. Sve je krenulo sa glumcima Peđom Gvozdićem, Giuliom Settimom i Vanjom Gvozdićem, koji već neko vrijeme predstavama i autorskim projektima oživljavaju profesionalnu produkciju Zorin doma, da bi se nastavilo suradnjom sa kolegama, studentima Umjetničke akademije u Osijeku i studenticom produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Sanjom Tomljenović.

Mladi tim umjetnika u cjelokupnom sastavu svoj premijerni program izveo je povodom obilježavanja Dana grada Karlovca 2013. godine, a u planu su i predstave u nadolazećim sezonama te programi i performansi unutar zidova, kao i na ulicama svima nam dragog Karlovca, a i šire.