Voditeljica Sanja Hrnjak

Danas voditeljica Dramskog studija Gradskog kazališta "Zorin dom" Karlovac, bila je njegova istaknuta članica od 1980. godine do 2004. godine. U tom je periodu odigrala preko 35 uloga u više od 300 predstava u Hrvatskoj i u inozemstvu. Pamtimo je kao Nenu u "Prvoj ljubavi", Pernette u "Sretnim danima", Ofeliju u "Hamletu", Danièle u "Na istoj adresi", Sheilu u "Inspektoru", Anku u "Ljubovnicima", Nancy u "Oliveru Twistu", Malu Atamanku u "Snježnoj kraljici", Mare u "Dubrovačkim trojcima", Pepeljugu u "Velikom balu".

Iako je studirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu, njezin životni odabir od malih nogu do danas bilo je i ostalo kazalište. Odgajana u obitelji u kojoj je umjetnost bila sastavni dio života, nastavila je graditi svoj umjetnički put  na daskama Zorin doma. Učeći od značajnih kazališnih umjetnika, ušla je u svijet dramsko-pedagoškog i redateljskog rada. Obrazujući se na dramskim radionicama u zemlji i inozemstvu, stječe status dramskog voditelja i preuzima vodstvo Dramskog studija u Zorin domu. Tako nastavlja kontinuitet rada s djecom i mladima na području dramskog stvaralaštva na način kako su to činili i njezini prethodnici u razdoblju od gotovo 70 godina postojanja Dramskog studija.

Od 2004.godine vodi Dramski studio i režira predstave koje su osvojile srca mnogih generacija, kao i brojne nagrade na prestižnim festivalima.

Nekoliko članova Dramskog studija koji su sudjelovali u radu tog studija pod njezinim umjetničkim vodstvom, danas su profesionalni glumci, a neki su redovni studenti Akademije dramskih umjetnosti.

U tom razdoblju nagrađena je Zlatnom diplomom Hrvatskog sabora kulture 2012. godine za 30. godišnji uspješan rad na širenju i razvijanju hrvatske kulture.

Na 52. FHKA, koji je održan u Starigradu na Hvaru 2012. godine, za predstavu "Kratki životni rezovi" dobiva na državnoj razini nagradu za inventivnost u dramskoj pedagogiji.
 
Gradonačelnik grada Karlovca dodjeljuje joj Medalju grada Karlovca 2012. godine za doprinos kulturnom stvaralaštvu kroz dugogodišnje glumačko i voditeljsko djelovanje u Dramskom studiju te na unapređenju scenskog rada s mladima i afirmaciju grada Karlovca.

Na 15. Festivalu HC ASSITEJ 2013. godine, nagrađena je kao dramska pedagoginja i redateljica, nagradom "ZVJEZDANA LADIKA" za najkvalitetniji dramsko-pedagoški rad na državnom nivou.

Sanja Hrnjak uvijek je isticala koliko joj je značila suradnja s doajenom hrvatskog kazališta Georgijem Parom. Pod njegovim umjetničkim vodstvom, a u njezinoj režiji, nastala je predstava "Na tri kralja" W. Shakespearea, a povodom 60. obljetnice rada Dramskog studija. S tom predstavom na 53. FHKA u Starigradu na Hvaru 2013. godine dobiva Nagradu za najbolju režiju.

U njezinoj režiji Dramski studio 2014.godine osvaja Nagradu za najbolju predstavu u cjelini na 16. Festivalu ASSITEJ Bjelovar, za predstavu "I u šumi toga ima". Ista predstava dobiva Nagradu dječjeg žirija i nagradu publike na Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade u Bačkoj Palanci, Srbija, 2014.godine.

Nizanje nagrada i uspjeha nastavilo se i 2015. godine. Predstava "Veliki i mali" Dramskog studija, u režiji Sanje Hrnjak, proglašena je najboljom predstavom u cjelini na 17. Susretima profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ, 2015. godine. Za istu predstavu na 17. Međunarodnom festivalu dječjih kazališta "Maslačak", 2015., uručeno joj je Priznanje za najbolju režiju predstave i Posebno priznanje za pedagoški rad sa starijim uzrastom djece.

2018. godine na 58. FHKA u Vodicama, predstava "Jaje" u režiji Sanje Hrnjak nominirana je za najbolju predstavu u cjelini na državnom nivou.

Te iste godine u njenoj režiji, izvedbom predstave „Jaje“, svečano je otvoren 58. Međunarodni dječji festival u Šibeniku.

Još jedan i to najznačajniji svjetski festival dječjeg kazališta - 15. Welt-Kindertheater-Fest, Lingen/Njemačka, koji se održava svake četiri godine, svečano je otvoren 2018. godine, s predstavom "Igra" i opet u njezinoj režiji.  Otvorenju ovog svjetskog festivala prethodilo je kandidiranje preko 200 predstava iz cijelog svijeta. Međunarodni žiri od 12 članova odabrao je 18 najboljih predstava. Čast da svečano otvori Festival pripala je predstavi Dramskog studija „Igra“.

2019. godine Dramskom studiju Gradskog kazališta „Zorin dom“, pod umjetničkim vodstvom Sanje Hrnjak, Hrvatski centar za dramski odgoj dodjeljuje Nagradu za poseban doprinos promicanju dramskog odgoja i kazališnog stvaralaštva djece i mladih u Hrvatskoj i svijetu u zadnjih deset godina.

Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika.