Marija Kolb

Rođena je 1982. godine u Zagrebu. Tijekom osnovnoškolskog obrazovanja pohađala je Umjetničku školu Franjo Lučić u Velikoj Gorici te završila Gitaru na Glazbenom i Klasični balet na Plesnom odjelu.
Glumu i lutkarstvo pri Umjetničkoj akademiji u Osijeku diplomirala je 2008. godine. Diplomski studij Produkcije (Scenske i izvedbene umjetnosti) pri Akademiji dramske umjetnosti diplomirala je 2018. godine.
Do sada je ostvarila gotovo trideset uloga u nacionalnim, gradskim i nezavisnim kazalištima gdje je imala prilike surađivati s istaknutim redateljima. Za glumačka postignuća nagrađena je strukovnim nagradama od kojih se izdvajaju Nagrada hrvatskog glumišta za najbolje glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade i Nagrada hrvatskog glumišta za najbolje glumačko ostvarenje u radio drami.
Status samostalne umjetnice priznat joj je 2012. godine. Iste godine suosniva umjetničku organizaciju Kotar teatar, jedino profesionalno kazalište u Gorskom kotaru, u okviru kojega  pokreće i provodi brojne kulturne projekte.
Od 2014. godine radi na Fakultetu za film i scenske umjetnosti pri Međunarodnom sveučilištu Libertas kao umjetnička suradnica na kolegijima Gluma i Scenski pokret.