Predstave

I u šumi toga ima

Datum premijere: 27. rujan 2013.

Režija i tekst: Sanja Hrnjak

Suradnik na tekstu: Ivana Paljug
Izbor glazbe: Sanja Hrnjak, Martina Maričić
Scenski pokret/koreografija: Martina Maričić
Scenografija i dizajn plakata: Danijel Stanić
Kostimografija, izrada rekvizita: Morana Petrović
Izrada vlasulje i brade:
Marija Maca Bingula
Dizajn programske knjižice i pozivnice:
Sanja Hrnjak, Ivana Paljug, Kristijan Orešković
Fotografije: Igor Čepurkovski

Dizajn i oblikovanje rasvjete:
Robert Pavlić
Voditelj tona: Bojan Blažević
Garderobijerka i rekviziterka: Anđela Fajt
Inspicijent: Miroslav Jakšić
Tehnička podrška: Davor Trupac, Milan Pavić

Nježna je to priča o sukobu dobra i zla, personificirana kroz bajkovite šumske likove i njihove događaje. Priča o pobjedi prijateljstva, hrabrosti i nevinosti nad spletkama i zavisti. E, da...i u šumi toga ima!
Mladosti i starosti, dobrote i zloće, saveznika i neprijatelja - pritajenih i otvorenih, maski i iskrenih lica... Da ne biste zalutali šumskim putevima, treba znati raspoznati dobar od lošeg smjera. Zlo se satire samo u sebi. I na kraju mora biti dobro. Ako nije, onda još nije kraj... Kostimirana i uglazbljena, a oživljena kroz dinamične pokrete i šaljivi tekst, poučava i potiče djecu i mlade aktivnom zauzimanju za dobrobit drugih. To je predstava za djecu, ali i za sve one 'koji imaju dušu prepunu osjećajnosti i znaju kakva je sreća usrećiti nekoga koga voliš'.


IZVJEŠTAJ PROSUDBENE KOMISIJE 16. SUSRETA PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HRVATSKOG CENTRA ASSITEJ u sastavu: Barbara Rocco (glumica), Jelena Kovačić (dramaturginja)  i Iva Srnec (kazališna redateljica)

Predstava „I u šumi toga ima“ svjedoči visoku estetsku i umjetničku razinu, ali istovremeno i jednako važnu onu etičku i pedagošku. Priča je to o bajkovitim šumskim likovima koji kreću u borbu za dobro i vrlinu, o gljivama koje rastu preko noći,  o prijateljstvu čija vjernost pobjeđuje spletke i ljubomoru. Duhovita i zaigrana, u neprestanoj komunikaciji s publikom i sa svijetom koji svakodnevno živimo, karlovačka predstava podsjeća nas, kako sami kažu, da „kako ne bismo zalutali šumskim putovima” treba znati prepoznati dobre putokaze. Šumski putokazi zapravo su oni životni koje samo trebamo naučiti čitati. Suigra izvođača različite životne dobi, iako neprestano prisutna na sceni, svoju najljepšu posvetu dobiva u sceni Glavnog ŠMUP-ovog istražitelja  i malenog Palčića u kojoj dva glumačka partnera, jedan osmogodišnjak i jedan dvadesetogodišnjak ravnopravno igraju scenu u kojoj dob, iskustvo ili pak visina glumca postaju nevažnim jer svjedočimo prizoru ne samo međusobnog poštovanja, već i poštovanja kazališne umjetnosti u kojoj sve postaje moguće. Svaki element izvedbe pridonosi zaokruženosti dosljedno razrađene cjeline. Scenografija nadahnuta zelenilom šume, kostimografija koja oživljava šumski svijet, izbor glazbe i jednostavan, zaigran scenski pokret okupljeni su režijskim i pedagoškim vodstvom Sanje Hrnjak. Izvođači su na sceni dosljedni, angažirani, prisutni i disciplinirani, gaje veliku ljubav jedni prema drugima i prema predstavi koju igraju što je rezultat promišljenog pedagoškog vodstva. Sigurnost glumačke izvedbe posljedica je velikog iskustva igranja, stoga treba pohvaliti i cijelo kazalište "Zorin dom" koje im omogućava veći broj izvedaba. Iz svih navedenih razloga komisija predstavi „I u šumi toga ima“ dodjeljuje nagradu za najbolju predstavu u cjelini.