Kakafe

Krajem kazališne sezone 2013./2014. održalo se prvo izdanje KArlovačkog KAzališnog FEstivala, odnosno KAKAFE-a. Festival je utemeljio ravnatelj Zorin doma Srećko Šestan, a festival je kao ideja nastao nakon uočene potrebe i želje domaće publike, ali i gostiju grada Karlovca za dodatnim kazališnim sadržajem u ljetnim mjesecima. KAKAFE je potom uklopljen u skup događanja koja su se odvijala u periodu od dva tjedna uoči rođendana grada Karlovca, 13. srpnja.
Program festivala čine predstave različitih kazališnih žanrova kako bi se publici ponudio pregled ponajboljih naslova koji su nastajali u domaćim, ali i inozemnim kazalištima, pritom vodeći računa o raznolikosti sadržaja, ali ponajviše kvaliteti.

Od 23. lipnja do 13. srpnja 2022. održat će se 9. KAKAFE sa jednako raznolikim i bogatim programom kao prijašnjih godina.

KAKAFE je sastavni dio proslave rođendana grada Karlovca pod nazivom "Zvjezdano ljeto".

23. lipanj 2022.
Svečano otvaranje Zvjezdanog ljeta 2022.

Program počinje u 19 sati ispred Gradskog kazališta Zorin dom svečanim podizanjem zastave grada Karlovca, nastupom Puhačkog orkestra grada Karlovca i Karlovačkim mažoretkinjama, a nastavlja se koncertom Ane Rucner.

Budi među zvijezdama krilatica je ovogodišnje 443. proslave grada Karlovca.

Puna tri tjedna izmjenjivat će se više od 100 programa na glavnim gradskim lokacijama: u karlovačkoj Zvijezdi, u njezinim zelenim šančevima, na Starom gradu Dubovcu, karlovačkim  rijekama i sportskim terenima na otvorenom koji postaju mjesta susreta među zvijezdama.

Svečanost otvorenja započinje okupljanjem ispred Gradske uprave i mimohodom uz pripadnike Karlovačke građanske garde, počasne čuvare karlovačke tradicije, povijesti i barjaka. Oni su nezaobilazni sudionici svih kulturnih, povijesnih i vjerskih događanja u Karlovcu. Gardu će pratiti i Puhački orkestar koji kroz sve ove godine postiže velik broj zapaženih javnih nastupa na različitim međunarodnim i državnim natjecanjima, svečanim i  promenadnim koncertima te raznim gradskim i županijskim manifestacijama. Uz njih će prikladnom koreografijom prodefilirati i  članice Karlovačkih mažoretkinja koje su se u protekle dvije godine, s raznih natjecanja, vratile sa čak 12 medalja.

Nakon dizanja zastave Grada Karlovca koju diže Gradska garda uz pratnju Puhačkog orkestra i mažoretkinja slijedi svečano otvaranje Zvjezdanog ljeta 2022. uz govor gradonačelnika Mandića.

Svečanost će kulminirati nastupom Ane Rucner nakon kojeg se pozivaju svi okupljeni da se u povorci zapute prema Banijskom mostu i tradicionalnoj manifestaciji Ivanjski krijes koja označava i kalendarski početak ljeta.

Ana Rucner jedna je od najinovativnijih predstavnica klasične glazbe u Hrvatskoj s osvojenih 30 domaćih te međunarodnih priznanja i nagrada. Nastupala je preko 1.000 puta u više od 30 zemalja svijeta, pronoseći radost glazbe te predstavljajući Hrvatsku preko djela najvećih skladatelja svih vremena na svoj, moderan i jedinstveni način. Elementi klasične, moderne i etno glazbe, uz atraktivan nastup na sceni, svrstavaju ju u sam vrh uspješnih hrvatskih izvođača.

Ovdje pogledajte događanja u sklopu KAKAFE-a:

KAKAFE 2022.