O Zorici

Dječji zbor „Zorica“ vrijedno radi  već 10 godina.

Zbor je nastao u ideji stvaranja gotovih pjevača za PHPD Zora, te održavanja tradicije zborskog pjevanja u Karlovcu kao i podizanja kvalitete amaterskog pjevanja općenito.

Uzrast djece-malih pjevača je od 3 do 14 godina starosti. Uz pjesmu i lagane plesne pokrete  djeca uče osnove pjevačke tehnike, a tu su i nezaobilazna gostovanja i javni nastupi s autorskim pjesmama i popularnim dječjim pjesmicama. Na svojim javnim nastupima Zorice uvijek pjevaju uživo, a gotovo cijeli repertoar voditeljica prati na klavijaturama.

Snimljen je i prvi spot za pjesmicu „On nije dečko moj“ autorice karlovčanke Vesne Žagar, s kojom su Zorice nastupale na karlovačkoj „Vagi“ 2012. godine, a do sada su snimljene još dvije autorske pjesmice i to „Malo srce“ autora Gorana Topolovca s kojom su Zorice ostavile trag na Hrvatskom dječjem festivalu u Zagrebu 2009. godine nakon kojeg su slijedili pozivi autora dječjih pjesama, te pjesmica  „Bim,bam,bim,bom“ istog autora s kojom su Zorice nastupile na festivalu „Mali Split 2011.“ i u Karlovac donijele malu zlatnu sirenu. Pjesmice su objavljene na festivalskim nosačima zvuka.
Na festivalu "Mali Split" 2014. godine Zorice su osvojile nagradu umjetničkog ravnatelja festivala za izvedbu pjesmice "Ako ti". Snimljen je i najnoviji spot "Nema minus, nema plus" s kojim su Zorice dva tjedna bile na vrhu top liste Dječje TV. Autorica pjesme je Vesna Žagar, a uz brojne male pjevačice, kao solistica, ovu je pjesmu otpjevala Daria Mulac Božičević.

Od sezone 2013./2014. Zorice djeluju u dvije grupe prema dobnoj starosti i interpretativnom nivou, a prema preporuci voditeljice i to od 3-8 godina i od 9-14 godina starosti.

Zorice primaju nove pjevače tijekom cijele sezone!

Dobro nam došli!

 

 

Grupa do 8 godina starosti – ponedjeljkom i srijedom od 18.30 do 19.10h

Grupa od 8 do 14 godina starosti - ponedjeljkom i srijedom od 19.15 do 20h

Pjevamo, plešemo, nastupamo, snimamo pjesmice i spotove, putujemo…

GK Zorin dom: 614-950; 614-952