Voditeljica Sanja Hrnjak

Danas voditeljica Dramskog studija Gradskog kazališta ZORIN DOM Karlovac, bila je njegova istaknuta članica od 1980. godine. U tom je periodu odigrala preko 35 uloga u više od 300 predstava u Hrvatskoj i u inozemstvu. Pamtimo je kao Nenu u "Prvoj ljubavi", Pernette u "Sretnim danima", Ofeliju u "Hamletu", Danièle u "Na istoj adresi", Sheilu u "Inspektoru", Anku u "Ljubovnicima", Nancy u "Oliveru Twistu", Malu Atamanku u "Snježnoj kraljici", Mare u "Dubrovačkim trojcima", Pepeljugu u "Velikom balu"…

Iako je upisala studij na Pravnom fakultetu u Zagrebu, njen životni odabir od malih nogu do danas bilo je i ostalo kazalište. Zbog svog doprinosa širenju amaterizma i dugogodišnjeg kontinuiranog, aktivnog glumačkog rada u GK ZORIN DOM Karlovac nagrađena je Srebrnom diplomom Hrvatskog sabora kulture 2000. godine, a 2012. godine Hrvatski sabor kulture dodijelio joj je Zlatnu diplomu za 30. godišnji uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

Odrastajući na daskama ZORIN DOM-a, Sanja je učila od značajnih kazališnih umjetnika, a nekima, kao što su Ladislav Vindakijević i Berislav Frkić, bila je asistentica i na taj način ušla je u svijet dramsko-pedagoškog rada. Obrazujući se na dramskim radionicama u zemlji i inozemstvu, stječe status dramskog voditelja i preuzima vodstvo Dramskog studija ZORIN DOM-a. Tako nastavlja kontinuitet rada s djecom i mladima na području dramskog stvaralaštva na način kako su to činili i njezini prethodnici u razdoblju od preko 60 godina postojanja Dramskog studija.

Od 2004.godine, od kad vodi Dramski studio, Sanja je uspješno postavila predstave: "Jaje", "Audicija za Juliju Capuletti", "Sasvim sam popubertetio", "Mozak", "Snježna kraljica", "Kratki životni rezovi", "Bajka zbrčkalica", "Na tri kralja", "I u šumi toga ima"…

Nekoliko članova Dramskog studija, koji su sudjelovali u radu tog studija pod njezinim dramsko-pedagoškim vodstvom, danas su redovni studenti Akademije dramskih umjetnosti.

Za predstavu "Kratki životni rezovi" Sanja Hrnjak dobiva na državnoj razini nagradu za inventivnost u dramskoj pedagogiji na 52. festivalu Hrvatskih kazališnih amatera, koji je održan u Starigradu na Hvaru 2012. godine.

Za doprinos kulturnom stvaralaštvu kroz dugogodišnje glumačko i voditeljsko djelovanje u Dramskom studiju Gradskog kazališta "Zorin dom", unapređenje scenskog rada s mladima i afirmaciju grada Karlovca Gradonačelnik grada Karlovca dodijelio je Sanji Hrnjak Medalju grada Karlovca 2012.godine.

Na 15. susretima profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ 2013. godine, nagrađena je na državnom nivou, kao dramska pedagoginja i redateljica, nagradom "ZVJEZDANA LADIKA" za najkvalitetniji dramsko-pedagoški rad. Pod njezinom režijom "Bajka zbrčkalica" na tom festivalu proglašena je najboljom predstavom.

Kruna njezinog dosadašnjeg rada je suradnja s doajenom hrvatskog teatra Georgijem Parom na predstavi "Na tri kralja" W. Shakespearea, za koju dobiva nagradu za najbolju režiju na 53. festivalu HKA u Starigradu na Hvaru 2013. godine.

Na 7. Festivalu kazališnih amatera Karlovačke županije, 2014. godine, za predstavu "I u šumi toga ima" Sanja Hrnjak dobiva nagradu za najbolju režiju te nominaciju za najbolji dramski tekst, a na 16. Festivalu "ASSITEJ" u Bjelovaru predstava je proglašena najboljom predstavom u cjelini.
U Bačkoj Palanci, Srbija, 2014., ova predstava također osvaja Nagradu dječjeg žirija i Nagradu publike.
Nizanje nagrada i uspjeh nisu izostali niti u 2015. godini jer već na 17. Festivalu "ASSITEJ" nova predstava "Veliki i mali", redateljice Hrnjak, proglašena je najboljom predstavom u cjelini, a na 17. Međunarodnom festivalu dječjih kazališta "Maslačak" u Sisku, za istu predstavu Sanja dobiva Priznanje za najbolju režiju predstave i Posebno priznanje za pedagoški rad sa starijim uzrastom djece.
Tri godine za redom predstave Dramskog studija u režiji Sanje Hrnjak uvrštene su u službeni program Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku.