Novosti

 • 26. svibanj 2022.

  Gradsko kazalište lutaka Split i Teatar Poco Loco: "Stonoga Goga"

  Gdje spavaju bubamare? Što prodaje smrdljivi Martin?Tko je kraljica kukaca? Kako leptirica uspavljuje bebe čahurice? Zašto mravi nemaju vremena? Pogledajte „Stonogu Gogu“ i saznat ćete sve to, a i druge važne informacije o sitnim šumskim životinjama.
 • 24. svibanj 2022.

  POZIV svim karlovačkim mališanima da sudjeluju u prvoj velikoj lutkarskoj povorci u našem gradu

  Prva velika lutkarska povorka proći će kroz naš grad u utorak, 24. svibnja sa početkom u 18 sati. Karlovački mališani imat će priliku sudjelovati u povorci i pomoći našim lutkarima nositi i animirati lutke. Bit ću tu svega, od onih malih svima poznatih lutaka do velikih gigantskih koje se nemaju često prilike za vidjeti. Svaki je mališan dobrodošao da ponese i svoju vlastitu najdražu lutkicu kako bi i njegova lutkica prošetala sa ovim lutkarskim društvom i upoznala nove prijatelje.

 • 18. svibanj 2022.

  Predstava "Stanko i Oliver" sudjeluje na XV. Gumbekovim danima

  Petnaesti "Gumbekovi dani", Međunarodni festival kabareta kojim Glumačka družina Histrion njeguje uspomenu na svog legendarnog člana Mladena Crnobrnju Gumbeka, održat će se od 13. do 28. svibnja 2022. u Histrionskom domu u Zagrebu.

 • 17. svibanj 2022.

  Predstava "Semafor"

  Ovo je priča o raspadanju  i sastavljanju jedne obitelji koja saznaje kako jedan njihov član, najmlađi sin Vigo, ima poremećaj u spektru autizma. Cijelu priču ispričat će vam Vigova sestra Mila i to u policijskoj stanici, ali zašto se Mila nalazi upravo tamo, saznat ćete sami.
  Ova predstava želi publiku uvući u Vigov svijet, pokazati gledateljima što se događa tom mladiću u glavi, zašto reagira na sebi svojstven način te zašto mu je tako teško prilagoditi se društvenim normama. Ovom predstavom želimo na topao način maknuti stigmu s autizma te pokazati zašto svi trebamo njegovati ono nešto drugačije u sebi.

 • 14. svibanj 2022.

  Teatar Puna kuća: "Zvukolika šuma"

  Priča o osnovnim glazbenim pojmovima: zvuk, ritam, tempo, ton i melodija.  Inspirirana pričom Lucije Stanojević. Ovo je interaktivna predstava u kojoj publika izvodi određene glazbene i ritmičke etide skupa s izvođačima. Na kraju predstave postaje „orkestar“.

 • 12. svibanj 2022.

  HNK u Šibeniku: "Ženski orkestar"

  „Ja sam davala solističke koncerte“, gordo i ogorčeno kaže Patricija, članica ženskog orkestra francuskog dramatičara Jean Anouilha. Patricija, Suzana, Ermelina, Pamela i Leone pod vodstvom šefice orkestra Gospođe Ortanz sviraju i zabavljaju publiku u restorana mondenog lječilišta na obali, u nekom nedoređenom vremenu i na nekoj neodređenoj lokaciji.

 • 07. svibanj 2022.

  4. Dani Georgija Para

  Dani Georgija Para održat će se po četvrti put ove godine u Zorin domu. Svečani program započinje u subotu 7. svibnja u 18 sati postavljanjem spomen ploče Georgiju Paru na adresi Domobranska 13, Karlovac.

 • 06. svibanj 2022.

  Predstava "Tri i pol sestre"

  Komedija nastala prema tekstu Petre Cicvarić "Tri i pol sestre" zajednička je predstava Gradskog kazališta “Zorin dom” Karlovac i Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci.

 • 04. svibanj 2022.

  Drugi sajam strukovnog obrazovanja u Karlovcu

  Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Karlovac i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Karlovac organiziraju jednodnevni sajam strukovnog obrazovanja u sektoru elektrotehnike i računalstva te podsektoru strojarstva koji će se održati u srijedu 4. svibnja 2022. ispred Gradskog kazališta „Zorin dom“ u Karlovcu. Svečano otvorenje zakazano je za 10 sati dok će za posjetitelje sajam biti otvoren od 9 do 16 sati.