Novosti

 • 29. svibanj 2022.

  OBAVIJEST - PROMJENA RASPOREDA PROGRAMA ZA PETAK

  POZIVAMO VAS SVE NA ČETVRTI DAN InPut Festa (petak, 27.5.).
  Krećemo u 10 sati ujutro s predstavom 'SRETNA KUĆICA' koju izvodi Gradsko kazalište lutaka Rijeka. Riječ je o predstavi koja će biti izvedena prvi puta na splavi Veslačkog kluba Korana - KVAKA. Predstava je namijenjena za uzrast 3+. Nakon predstave možete nam se pridružiti na lutkarskoj radionici.

 • 29. svibanj 2022.

  Predstave za kraj InPut Festa - nedjelja, 29. svibnja

  Kako svemu lijepom brzo dođe kraj, tako se u nedjelju zatvara i 1. InPut Festival Karlovac.
  29.5.2022. u 12 sati možete pogledati predstavu „Pliva patka preko Drave“ Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku koja je također u konkurenciji za nagradu Festivala.

 • 27. svibanj 2022.

  Gradsko kazalište lutaka Rijeka: " Sretna kućica"

  Predstava "Sretna kućica" nastala je prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas s ilustracijama Darka Macana, napisanoj prema istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana. Priča o toj, možda najmanjoj, knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj dobiva i svoju lutkarsku inačicu te djeci jednostavno i razumljivo progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu i ustrajnosti, koji uvijek donose plodove.

 • 26. svibanj 2022.

  Gradsko kazalište lutaka Split i Teatar Poco Loco: "Stonoga Goga"

  Gdje spavaju bubamare? Što prodaje smrdljivi Martin?Tko je kraljica kukaca? Kako leptirica uspavljuje bebe čahurice? Zašto mravi nemaju vremena? Pogledajte „Stonogu Gogu“ i saznat ćete sve to, a i druge važne informacije o sitnim šumskim životinjama.
 • 26. svibanj 2022.

  Upoznajte dječji žiri 1. InPut Festivala Karlovac

  Nika Petrić, Magdalena Bičak, Matej Mikašinović, Franko Vine i Katja Novak čine peteročlani dječji žiri 1. International Puppet Theatre Festivala Karlovac. Naši mladi žirijevci kreativni su, talentirani i kazališno orijentirani te svakako prepuni iznimnih interesa. Veselimo se što ćemo ih bolje upoznati i družiti se s njima na našem lutkarskom festivalu.

 • 25. svibanj 2022.

  Gradsko kazalište lutaka Zadar: "Caffe kraljevstvo"

  Kroz kombinaciju dramske glume i teatra predmeta, lutkarska predstava"Caffe Kraljevstvo"  tematizira odnos roditelja i djeteta iz perspektive jedne Princeze koja, unatoč roditeljskim željama, najviše od svega želi postati – konobaricom.

 • 25. svibanj 2022.

  Lutkovno gledališče Maribor: "Ferdo, velika ptica"

  Predstava "Ferdo, velika ptica" nastala je prema istoimenoj slikovnici bez teksta Andreje Peklar, za koju je dobila brojne slovenske i međunarodne nagrade, uključujući nagradu Kristina Brenkova, nagradu Hinka Smrekara, a slikovnica je i uvrštena u IBBY Honour List - Časna lista IBBY-ja.

 • 24. svibanj 2022.

  POZIV svim karlovačkim mališanima da sudjeluju u prvoj velikoj lutkarskoj povorci u našem gradu

  Prva velika lutkarska povorka proći će kroz naš grad u utorak, 24. svibnja sa početkom u 18 sati. Karlovački mališani imat će priliku sudjelovati u povorci i pomoći našim lutkarima nositi i animirati lutke. Bit ću tu svega, od onih malih svima poznatih lutaka do velikih gigantskih koje se nemaju često prilike za vidjeti. Svaki je mališan dobrodošao da ponese i svoju vlastitu najdražu lutkicu kako bi i njegova lutkica prošetala sa ovim lutkarskim društvom i upoznala nove prijatelje.

 • 18. svibanj 2022.

  Predstava "Stanko i Oliver" sudjeluje na XV. Gumbekovim danima

  Petnaesti "Gumbekovi dani", Međunarodni festival kabareta kojim Glumačka družina Histrion njeguje uspomenu na svog legendarnog člana Mladena Crnobrnju Gumbeka, održat će se od 13. do 28. svibnja 2022. u Histrionskom domu u Zagrebu.

 • 17. svibanj 2022.

  Predstava "Semafor"

  Ovo je priča o raspadanju  i sastavljanju jedne obitelji koja saznaje kako jedan njihov član, najmlađi sin Vigo, ima poremećaj u spektru autizma. Cijelu priču ispričat će vam Vigova sestra Mila i to u policijskoj stanici, ali zašto se Mila nalazi upravo tamo, saznat ćete sami.
  Ova predstava želi publiku uvući u Vigov svijet, pokazati gledateljima što se događa tom mladiću u glavi, zašto reagira na sebi svojstven način te zašto mu je tako teško prilagoditi se društvenim normama. Ovom predstavom želimo na topao način maknuti stigmu s autizma te pokazati zašto svi trebamo njegovati ono nešto drugačije u sebi.

 • 14. svibanj 2022.

  Teatar Puna kuća: "Zvukolika šuma"

  Priča o osnovnim glazbenim pojmovima: zvuk, ritam, tempo, ton i melodija.  Inspirirana pričom Lucije Stanojević. Ovo je interaktivna predstava u kojoj publika izvodi određene glazbene i ritmičke etide skupa s izvođačima. Na kraju predstave postaje „orkestar“.

 • 12. svibanj 2022.

  HNK u Šibeniku: "Ženski orkestar"

  „Ja sam davala solističke koncerte“, gordo i ogorčeno kaže Patricija, članica ženskog orkestra francuskog dramatičara Jean Anouilha. Patricija, Suzana, Ermelina, Pamela i Leone pod vodstvom šefice orkestra Gospođe Ortanz sviraju i zabavljaju publiku u restorana mondenog lječilišta na obali, u nekom nedoređenom vremenu i na nekoj neodređenoj lokaciji.

 • 07. svibanj 2022.

  4. Dani Georgija Para

  Dani Georgija Para održat će se po četvrti put ove godine u Zorin domu. Svečani program započinje u subotu 7. svibnja u 18 sati postavljanjem spomen ploče Georgiju Paru na adresi Domobranska 13, Karlovac.

 • 04. svibanj 2022.

  Drugi sajam strukovnog obrazovanja u Karlovcu

  Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Karlovac i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Karlovac organiziraju jednodnevni sajam strukovnog obrazovanja u sektoru elektrotehnike i računalstva te podsektoru strojarstva koji će se održati u srijedu 4. svibnja 2022. ispred Gradskog kazališta „Zorin dom“ u Karlovcu. Svečano otvorenje zakazano je za 10 sati dok će za posjetitelje sajam biti otvoren od 9 do 16 sati.