Novosti

 • 30. srpanj 2021.

  Obilježavamo Gastroschisis Awareness Day

  Svake godine, na dan 30. srpnja, obilježava se Gastroschisis Awareness Day diljem svijeta. Prošle godine je tim povodom svoje znamenitosti zelenom bojom osvijetlilo 18 hrvatskih gradova. Upravo zahvaljujući ujedinjenju tih naših gradova, nekoliko novih obitelji iz Hrvatske je saznalo za organizaciju i priključilo se, a povećao se i broj volontera.

 • 13. srpanj 2021.

  ZVJEZDANO LJETO 2021.,Klapa "Sveti Juraj" hrvatske ratne mornarice i Orkestar hrvatske ratne mornarice, KAKAFE

  Mornarička klapa "Sveti Juraj" iz Splita je osnovana je 12. siječnja 2001. godine u Raketnoj bazi HRM-a u Žrnovnici s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu. U 19 godina svoga djelovanja klapa HRM-a je nastupala diljem domovine i svijeta ( po svim meridijanima i paralelama) stekavši status jedinstvenog branda hrvatskog naroda u zemlji i svijetu.

 • 10. srpanj 2021.

  ZVJEZDANO LJETO 2021.,Karlovački pelivani: Karlstadt Kunst Cabaret, KAKAFE

  Na duhovit i zanimljiv način Karlovački pelivani stvorili su u ovom umjetničkom kabareu koherentan satirički kolaž kritizirajući hrvatsku političku scenu, društvo i mentalitet. Pelivani progovaraju o onome što se mnogi boje reći, govore o svemu onome što su parametri u našem društvu, a što ne bi trebali biti.

 • 08. srpanj 2021.

  ZVJEZDANO LJETO 2021, Koncert Duo Fermata, KAKAFE

  Duo Fermata u sastavu Barbare Polšek Sokolović i Mirte Lončarević je duo violine i harfe, sastav dviju akademski obrazovane mlade i talentirane glazbenice s dugogodišnjim glazbenim iskustvom. Od malih nogu glazbenice rastu uz glazbu, a glazba je postala i njihov životni poziv.

 • 06. srpanj 2021.

  Koncert svjetski poznatog flautiste Denisa Bouriakova u Zorin domu

  DENIS BOURIAKOV prva flauta Los Angeles filharmonije i Metropolitana u New Yorku. U Karlovac je došao na poziv Hrvatske flautističke akademije i svečanosti u sklopu tjedna proslave 442. rođendana Grada Karlovca i karlovačkog “Zvjezdanog ljeta”.

 • 06. srpanj 2021.

  ZVJEZDANO LJETO 2021, Koncert na lutnji - Danijel Jurišić, KAKAFE

  Svojim koncertnim programom lutnjist Danijel Jurišić vodi nas na glazbeno putovanje od baroka do suvremenog doba. Na baroknoj lutnji, povijesnom instrumentu sa 24 žice raspoređenih u 13 parova, danas nama predstavlja autentičan zvuk povijesti.

 • 05. srpanj 2021.

  ZVJEZDANO LJETO 2021, Prsten i ljubavna smrt, KAKAFE - U ZORIN DOMU!!!

  Večerašnji program umjetnički voditelj projekta Simon Dešpalj koncipirao je kao presjek dijelova tetralogije „Prstena Nibelunga“ Richarda Wagnera:  „Das Rheingold“, „Die Walküre“, „Siegfried“ te prizor „Izoldina ljubavna smrt“ iz opere „Tristan i Izolda“. Wagner svojim lajtmotivima integrira određene likove i situacije te su, analogno tome, objedinjeni i dijelovi iz četiri navedene opere.

 • 04. srpanj 2021.

  ZVJEZDANO LJETO 2021, Gradsko kazalište Vinkovci: Crvenkapica, KAKAFE

  Ona je malena djevojčica i svi zovu je Crvenkapica. Mama ju je po prvi put poslala bez pratnje kod bolesne bake, koja živi sama, u šumi, ali prije puta ju je opomenula: ”Nemoj skretati s puta i ne razgovaraj sa strancima!“ Je li Crvenkapica poslušala? Hoće li se sretno probiti kroz šumu do svoje bake?

 • 02. srpanj 2021.

  ZVJEZDANO LJETO 2021, HNK SPLIT: Balet Correr O Fado, KAKAFE

  Da fado, nesporno najreprezentativniji način izražavanja u portugalskoj tradicionalnoj kulturi, u koreografiji Daniela Cardosa poprima posve nove, posve neočekivane, čak zapanjujuće dimenzije, o tome laskave kritike već dugo ne dvoje, dok publici ne preostaje nego da svoje divljenje izrazi ovacijama.

 • 01. srpanj 2021.

  ZVJEZDANO LJETO 2021, 8. Hrvatska flautistička kademija, KAKAFE

  Osma Hrvatska flautistička akademija održat će se od 1.- 07.07. 2021. te imamo ekskluzivu po prvi puta u našoj zemlji ugostiti slavnog Denisa Bouriakova, jednog od vodećih svjetskih solista i vjerojatno najatraktivnije ime u svijetu flaute današnjice!

 • 01. srpanj 2021.

  OBAVIJEST!!!

  Zbog loših vremenskih uvjeta operu Gioachino Rossini: "Seviljski brijač" premještamo u Gradsko kazalište Zorin dom !!!

 • 01. srpanj 2021.

  ZVJEZDANO LJETO 2021, Opera Gioachino Rossini Seviljski brijač, KAKAFE

  Pridružite nam se u uzbudljivim dogodovštinama Rossinijevog Seviljskog brijača! Zavirite u kuću starog i zajedljivog don Bartola (Leon Košavić) i upoznajte mlade ljubavnike Rosinu (Iva Krušić) i grofa Almavivu (Stefano Surian) koji uz pomoć lukavih smicalica brijača Figara (Ivan Šimatović) pokušavaju spriječiti dogovoreni brak starca don Bartola i njegove štićenice Rosine i ostvariti svoju ljubav...