Novosti

 • 29. travanj 2021.

  Plesna predstava: "Transformeri"

  Predstava Transformeri polazi od ideje transformativnoga tijela nalazeći vokabular kojim se na razini tjelesne ekspresije, uključujući pokret, mimiku i glas, uspostavlja komunikacija između dvaju entiteta.
 • 24. travanj 2021.

  Gradsko kazalište Požega: "Igra ljubavi i slučaja"

  Igra ljubavi i slučaja francuskog dramatičara i romanopisca Pierre Carlet de Marivauxa možda je i najznačajnija njegova komedija . Njena današnja reputacija je samo nastavak scenskog uspjeha teksta koji je prije svega smatran izvornim materijalom za velike glumice i glumce. Fabula je u osnovi vrlo jednostavna: roditelji dvoje mladih odlučuju ih spojiti u braku. 

 • 24. travanj 2021.

  Predstava "Najbolji prijatelji" - vikend matineja

  Klinci i klinceze, mamice i tatice, djedice i bakice - "NAJBOLJI PRIJATELJI" su opet u našem gradu! Predstava za sve generacije koja je razveselila pola planete vraća se kući.

 • 22. travanj 2021.

  Zorin dom sudjeluje na Festivalu hrvatske drame Marulićevi dani - ODGAĐA SE

  Ovogodišnji Festival hrvatske drame Marulićevi dani održat će se od 20. do 27.4.2021. i bit će posvećen 500. obljetnici tiskanog izdanja Judite Marka Marulića. Prema riječima izbornice Gordane Ostović, s obzirom na pandemijsku 2020. godinu u kojoj su profesionalna kazališta izvela 34 posto manje produkcija, brojem i kvalitetom prijavljene predstave zapravo ne odudaraju odviše od prosjeka prijašnjih godina.

 • 17. travanj 2021.

  Kazalište Smješko: "Ježeva kućica" - vikend matineja

  Umjesto najavljene predstave „Okom oko oka“ Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina, u subotu, 17. travnja igrat će predstava „Ježeva kućica“ Kazališta Smješko iz Zagreba. Predstava će igrati samo u jednom terminu – 11 sati.

 • 12. travanj 2021.

  26. Lutkarsko proljeće ove godine ide virtualno

  Nakon što prošlogodišnje Lutkarsko proljeće zbog epidemije nije održano, ove će se godine održati, ali virtualno i to u periodu od 12. travnja do 12. svibnja. Umjetnička organizacija "Asser Savus" iz Vinkovaca organizira Lutkarsko proljeće koje se održava u gradovima i općinama Vukovarsko-srijemske županije od 1996. godine i djeci donosi radosti lutkarstva.

 • 10. travanj 2021.

  Kazalište Smješko: "Nemaš pojma, Grizlijane!"

  Predstava je  nastala na predlošku knjige “Nemaš pojma, Grizlijane!”, jednog od omiljenih lektirnih naslova, te je ujedno i jedan od najpopularnijih naslova poznate spisateljice A. Đokić-Pongrašić.

 • 10. travanj 2021.

  Gostovanje u Vinkovcima i sadnja "drveta prijateljstva"

  Predstave "Ajmo probat Čehova" i "Korak po korak do čiste planete" gostuju u Vinkovcima u subotu 10. travnja na poziv GK "Joza Ivakić". Čuvene Čehovljeve jednočinke donose duhovite situacije iz svakodnevnog života običnih ljudi, a u njima se svatko može pronaći. Troje glumaca igra ovim redom: Medvjed, Tragičar protiv svoje volje, Prosidba, Labuđi pjev.

 • 08. travanj 2021.

  6 glumica traži autora: "Čitanje NJE"

  Karlovačke ženske snage, Petra Cicvarić, glumica i spisateljica i Ana Maria Štefanac, glumica i radijska voditeljica, dio su mreže suradnica iz struke koje od samog početka podržavaju projekt i koja je svakim danom veća.