Novosti

 • 29. listopad 2021.

  Obavijest o upisima za PHPD "ZORA"

  Prvo hrvatsko pjevačko društvo "Zora" i dalje prima nove članove u zbor pa ste svi dobrodošli. Javiti se možete u tajništvo osobno ili telefonski na 047/614-950.
 • 29. listopad 2021.

  Sinjsko pučko kazalište: "A što rade Romeo i Julija?"

  Komedija A ŠTO RADE ROMEO I JULIJA? Sinjskog pučkog kazališta, u režiji Željka Viculina, nastala po motivima teksta svjetskog klasika humora Ephraima Kishona, na scenu izvodi Romea i Juliju, Lukreciju i Lorenca, Romeovu majku, dadilju, šaptača i Billyja Shakespearea.

 • 28. listopad 2021.

  Koncert Zagreb Klezmer trio

  Početkom 2018. godine započinje suradnja troje etabliranih glazbenika s dugogodišnjom željom zajedničkog muziciranja sviranja klezmera-glazbenog žanra prepoznatljivog po karakterističnim izražajnim melodijama nalik ljudskom glasu.

 • 26. listopad 2021.

  HNK Zagreb i Teatar Erato: "Kad svijeće dogore"

  Vješto satkana mreža predivnih misli, čarobno i moćno napisana priča o ljubavi, prijateljstvu i izdaji. Ovaj sjetno oslikan sjaj jednog vremena univerzalan je i aktualan i danas jer govori o emocijama koje ne pripadaju ni jednoj epohi.

 • 23. listopad 2021.

  Karlovac Dance Festival 011: Plesna predstava: "Skupa"

  Kada gledamo, vidimo (horizonte koji se tope, luke u daljini koje nestaju) koliko smo jučer napravili; kut oka (oko vas) i tebe.
  Kada pjevamo, ne prepoznaješ nas.
  Kada govorimo, ne prepoznaješ nas.
  Titraš.

 • 21. listopad 2021.

  Karlovac Dance Festival 011: Plesna predstava: "A solo together"

  Predstava A Solo Together tematizira pojam utopijskog kolektiva kojeg se autorica sjeća iz vlastitog djetinjstva provedena u socijalističkoj Jugoslaviji. Predstava je osmišljena s obzirom na kontekst postsocijalističkog svijeta i zamišljena kao događaj kreiran i izveden u suradnji s publikom. Osvrće se na pojam zajednice ili na sjećanje pojma o zajednici koja više ne postoji i ne vrednuje se na jednak način.

 • 18. listopad 2021.

  Glumac Andro Damiš osvojio nagradu za glumačka ostvarenja u Banja Luci

  Stručni žiri 20. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu Banja Luka 2021. u sastavu: Isidora Goncić, redatelj, Beograd, Srbija, predsjednik,  Dubravko Torjanac, redatelj, Varaždin, Hrvatska, član i Slobodan Perišić glumac Dječijeg pozorišta Republike Srpske, član,  u periodu  od 11.  do 16. listopada 2021. godine ocjenjivao  konkurenciju za nagrade devet predstava iz osam država.

 • 14. listopad 2021.

  Plesna predstava: "Kad ruke šute"

  Nakon odlične premijerne izvedbe i uspješno položenog ispita iz kazališne produkcije, "Kad ruke šute" kreće s ponovnim izvedbama, ali i gostovanjima diljem RH u suradnji s Plesnim centrom TALA koji preuzima daljnji razvoj i distribuciju predstave.

 • 09. listopad 2021.

  Gradsko kazalište Požega: "Zatočenik kule Bro"

  Jednom davno, u dalekoj gredici, povrće je živjelo u miru i skladu. Sve dok vojska zlih nametnika nije odlučila obilno blagovati. Tada je hrabri Per Shin, zajedno sa vojskom JOPovaca (Jedinica Otpora Povrća) obranio gredicu i svi su ponovno živjeli u miru i skladu. Ili...?

 • 02. listopad 2021.

  Balet HNK Ivan pl. Zajc Rijeka: "Čipka"

  Suvremeni balet Maše Kolar - Kultivirana plesna zajednica jednako angažiranih pojedinaca koja je na trenutak uhvatila ravnotežu sa svemirom transcendirajući harmoniju trajanja (Maja Đurinović, Plesna Scena.hr).

 • 02. listopad 2021.

  Teatar Exit, scena za djecu: "I drvo je bilo sretno" - vikend matineja

  Danas je s ruba parka, iza onih zgrada što naslanjaju se jedna na drugu, stigao brzojav nerazumljivog sadržaja: Jeste li znali da je drvo korijenjem povezano sa Zemljinim srcem // Da je krošnjom povezano s nebom i zvijezdama // Ali i da je jedno Drvo vezano uz jednog Dječaka //

 • 01. listopad 2021.

  Grane smo na vjetru

  U petak, 1.10.2021. u 20 sati  u Zorin domu možete pogledati predstavu „Grane smo na vjetru“ redatelja Peđe Gvozdića koja je ove godine izabrana kao jedna od 13 predstava za sudjelovanje na Festivalu hrvatske drame 31. Marulićevi dani u Splitu te će ju splitska publika moći pogledati 21.10.2021. u 20 sati u HNK Split.  Predstava je nastala prema inspirativnoj noveli "Čovjek koji je sadio drveće", a iz potrebe da svi i svugdje osvijestimo vrijednosti i mehanizme ovog prilično kratkovidnog konzumerističkog društva, orijentiranog na vlastitu dobit i trenutnu sebičnu nasladu.