Novosti

 • 31. ožujak 2020.

  Obavijest poljoprivrednim gospodarstvima

  Karlovačka županija i Grad Karlovac formirati će novu web stranicu na kojoj će naši poljoprivrednici moći ponuditi svoje proizvode zainteresiranim potrošačima – žiteljima naše županije. Uslijed situacije koja je nastupila zbog virusa COVID-19, neposredna prodaja na tržnicama je trenutno obustavljena, a ovo može postati jedan od načina plasmana proizvoda, sada i ubuduće.

 • 31. ožujak 2020.

  Dan žalosti u Italiji

  Povodom proglašenja Dana žalosti u Italiji, zbog brojnih žrtava koronavirusa kojima njihovi sugrađani nisu bili u mogućnosti odati posljednju počast, Grad Karlovac, gradonačelnik Mandić sa suradnicima i građani Karlovca suosjećaju, posebice sa stanovnicima prijateljskog grada Alessandrije.

 • 28. ožujak 2020.

  Uskoro javni poziv za dodjelu potpora poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju

  Grad Karlovac osigurao je ove godine proračunska sredstva u iznosu 1.050.000,00 kn za poticanje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja. Potpore male vrijednosti dodjeljuju se za sve vidove poljoprivredne proizvodnje (stočarstvo, biljna proizvodnja, pčelarstvo) kao i za pokretanje dopunskih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, u skladu sa kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli potpora male vrijednosti poljoprivrednim gospodarstvima na području Grada Karlovca koji je donio gradonačelnik, a odobrilo Ministarstvo poljoprivrede. Pravilnik je objavljen na web stranici Grada Karlovca www.karlovac.hr (GOSPODARSTVO/POLJOPRIVREDA).

 • 27. ožujak 2020.

  Hrvatska poruka za Svjetski dan kazališta autora Siniše Popovića (27.3.)

  Zamoljen od strane Hrvatskog društva dramskih umjetnika da vam uputim poruku u prigodi obilježavanja Svjetskog dana kazališta, pitam se pred svima vama - što može kazalište danas? Što ono može u vremenu razarajućeg materijalizma koji želi sve sebi podčiniti, kojem je cilj obogaljiti svaku naznaku duhovnosti, koji ne preza ni od toga da dovede u pitanje i sam opstanak civilizacije.

 • 26. ožujak 2020.

  Vodovod i kanalizacija uvodi posebne mjere

  Radi sprječavanja širenja zaraze korona virusom, zaštite zdravlja građana i zaposlenika, Vodovod i kanalizacija d.o.o. uvodi dodatne mjere kojima se neće ugroziti stabilnost i sigurnost vodoopskrbe, već dodatno pomoći u očuvanju zdravlja svih nas. Od 26. 3. do 30. 4. 2020. očitava se potrošnja vode za sve poslovne subjekte (industrija, trgovine, obrti i ostalo). 

 • 26. ožujak 2020.

  Tržnica otvara svoja vrata, ali pod posebnim uvjetima

  Odlukom Nacionalnog stožera Civilne zaštite dozvoljen je rad tržnicama samo u zatvorenom dijelu u kojem se može kontrolirati broj ulazaka, primjena sredstava dezinfekcije i držanje preporučenog razmaka između osoba.

 • 26. ožujak 2020.

  Čistoća uvodi olakšice zbog aktualne zdravstvene i gospodarske situacije

  Gradska tvrtka Čistoća poziva pravne i fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost – obrtnike, kojima je obustavljen rad po Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Klasa: 810-06/20-01, urbroj: 511-01-300-20-1 od 19. 03. 2020. godine u trajanju od 30 dana s početkom primjene 19. 3. 2020.godine, da podnesu zahtjev radi oslobađanja plaćanja usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada za vrijeme obustava rada pojedinih djelatnosti po navedenoj Odluci.

 • 26. ožujak 2020.

  Izdavanje propusnica

  S obzirom na veliki broj zahtjeva i u cilju smanjenja fizičkog dolaska u gradsku upravu Grada Karlovca, otvorena je e mail adresa propusnica@karlovac.hr na koju građani mogu slati svoje zahtjeve. Putem iste e mail adrese zahtjevi će im biti i poslani. Zahtjeve za propusnice građani mogu preuzeti OVDJE, precizno ih popuniti i predati na gore navedenu adresu.

 • 26. ožujak 2020.

  Propusnice koristite u svrhu krajnje nužnosti - maksimalno smanjite kretanja!!

  Ponavljamo, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, Stožer civilne zaštite grada Karlovca izdaje propusnice iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osobnih potrepština. Propusnice se izdaju maksimalno restriktivno i u slučaju krajnje nužnosti. Još jednom ponavljamo da propusnice nisu potrebne za kretanje unutar granica Karlovca, koje također treba biti na minimumu nužnosti, a da propusnice za obavljanje poslovne djelatnosti izdaje poslodavac. 

 • 26. ožujak 2020.

  Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Nacionalnim stožerom izdaje propusnice poljoprivrednicima

  Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Nacionalnim stožerom izdaje propusnice poljoprivrednicima
  Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koji je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 23. ožujka 2020. godine dovodi se u pitanje nesmetano obavljanje poljoprivredne proizvodnje. Poljoprivredna proizvodnja se mora, bez obzira na pojavu pandemije korona virusa, odvijati svojim tijekom te je prije svega prioritet kontinuitet proizvodnje dovoljne količine hrane odnosno kontinuitet obavljanja poljoprivrednih radova.

 • 26. ožujak 2020.

  Društvena odgovornost Grada Karlovca

  Nakon što je doneseno niz odluka na razini Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a vezano za znatno povećani rizik prijenosa bolesti COVID-19 Grad Karlovac je u okviru svog proračuna rezervirao i stavio na raspolaganje Karlovačkoj županiji 500.000,00 kuna za nabavu medicinske i zaštitne opreme. 

 • 26. ožujak 2020.

  Obavijest o upisima u vrtiće

  Obavještavamo građane, posebice roditelje, da će uskoro biti obaviješteni o dinamici provođenja e-prijava za upise u dječje vrtiće Grada Karlovca za pedagošku godinu 2020. / 2021. 

 • 25. ožujak 2020.

  PREPORUKE ZA ZAŠTITU OD KORONAVIRUSA

  Pročitajte preporuku Stožera civilne zaštite grada Karlovca u cilju što bolje mjere prevencije zaštite od potencijalnog širenja virusa COVID – 19.
 • 22. ožujak 2020.

  Obavijest o potresu

  Primjerene preventivne pripreme i sveobuhvatne i pravovremene mjere zaštite i spašavanja čuvaju naše živote i imovinu, umanjuju nastale posljedice, a cjelokupan sustav civilne zaštite čine učinkovitijim. 

 • 21. ožujak 2020.

  Obavijest o radu trgovina

  Nakon što je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio odluku o radnom vremenu trgovina zbog znatno povećanog rizika prijenosa bolesti COVID-19 Grad Karlovac učinio je isto. 
 • 08. ožujak 2020.

  Dan žena u Zorin domu uz glazbeno scenski spektakl "Rusfaj"

  "Rusfaj" predstavlja glazbeno scensko djelo nastalo u suradnji Karlovačkih pelivana i Karlovačkog kazališnog orkestra (KaKaO). Pelivani i KaKaO izvode filmske i kazališne pjesme uz red glazbe, red plesa, a sve začinjeno s malo glume i puno smijeha.

 • 05. ožujak 2020.

  Teatar Gavran: "Sve o muškarcima"

  Muški svijet u ovoj se priči razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga. Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred nama prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti.  

 • 01. ožujak 2020.

  "Bajka o ribaru i ribici" osvojila nagrade na NAJ, NAJ Festivalu

  Na "20. jubilarnom NAJ, NAJ Festivalu" održanom u Gradskom kazalištu Žar ptica u Zagrebu nagrade su osvojili Ana Prolić za NAJBOLJU dramaturgiju te Damir Klemenić za NAJBOLJI scenski pokret za predstavu "Bajka o ribaru i ribici" u izvođenju Gradskog kazališta Zorin dom 😀😀😀