Novosti

 • 30. studeni 2020.

  Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama – 16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja

  16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama je svjetska kampanja koja započinje 25. studenog Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca Međunarodnim danom ljudskih prava. Kampanju je 1991. godine pokrenuo Women's Global Leadership (Centar za globalno liderstvo žena) u Sjedinjenim američkim državama, a provodi ga globalno više od 2000 različitih organizacija u preko 150 zemalja svijeta kroz različite javne promocije, debate, edukativne i kreativne radionice...

 • 29. studeni 2020.

  Vikend matineja i tradicionalno kićenje božićnog drvca

  U uzbudljivom glazbeno-dramskom putovanju jednom od bajki iz ciklusa Priče iz davnine, kojima je Ivana Brlić Mažuranić stekla svjetsku slavu, saznajemo što je Potjehova istina i je li vrijedna svih žrtava koje traži i nameće.

 • 27. studeni 2020.

  PRETPREMIJERA: Grane smo na vjetru

  U petak 27. studenog, Zorin dom slavi svoj 128. rođendan i to na poseban način - pretpremijerom predstave "Grane smo na vjetru" u izvedbi profesionalnog ansambla Zorin doma.

 • 21. studeni 2020.

  Noć kazališta 2020.

  Dvanaesta manifestacija Noć kazališta, koju organizira Narodno sveučilište Dubrava, održat će se 21. studenoga 2020. godine. U Zorin domu će se na taj kazališni dan moći pogledati tri predstave, a svi programi su besplatni uz prethodno podizanje ulaznica.

 • 18. studeni 2020.

  Da se nikad ne zaboravi!

  Karlovac paljenjem svijeća obilježio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

 • 15. studeni 2020.

  Nova mobilna aplikacija "Pametno odloži"

  Jeste li znali da se putem mobilne aplikacije „Pametno odloži“ možete informirati o razvrstavanju otpada, poslati fotografije, pohvaliti se, pitati, predložiti?

 • 14. studeni 2020.

  Vikend matineja: "Basne"

  Pet poznatih basni (Cvrčak i mrav, Lisica i gavran, Lisica i roda, Kornjača i zec, Miš i lav) u kojima životinje govore kao ljudi i svaka nosi neku pouku, u ovoj se predstavi prikazuju na vedar i komičan način.

 • 13. studeni 2020.

  2. Dani smijeha u Karlovcu

  2. Dani smijeha održat će se od 13. do 15. studenog u Zorin domu. U goste nam dolaze Hit Teatar i Kerekesh Teatar sa čak tri urnebesne komedije koje baš nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 • 12. studeni 2020.

  Klavirski koncert Lane Genc "Chopinova večer"

  Pijanistica Lana Genc magistrirala je studij klavira u klasi Lovre Pogorelića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je diplomirala 2001. godine u klasi Vladimira Krpana. Dobitnica je Nagrade rektora Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 1999./2000. Usporedno je studirala i na Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst u Beču u klasi Rudolfa Kehrera i Davida Livelyja.

 • 08. studeni 2020.

  Advent u Karlovcu

  I ove godine Grad Karlovac organizirat će Advent u Karlovcu, ali na sasvim drugačiji način, prilagođen „novo normalnim“ okolnostima i izazovima.  Advent ove godine neće imati očekivano blagdansko ruho kao proteklih godina ali će, sigurni smo, svojim novim pristupom i konceptom zadržati duh Božića i dovesti doslovno blagdansko ozračje u naše domove.  

 • 07. studeni 2020.

  Plesna mreža Hrvatske/Zagrebački plesni ansambl: "Gore"

  Svojom najnovijom produkcijom "Gore", Zagrebački plesni ansambl predstavlja pomlađeni i sveženski postav. Gore je predstava o zajedničkom putovanju šest plesačica, o stanju povišenih emocija, o uzbuđenosti i ushitu bivanja u kolektivu.

 • 05. studeni 2020.

  Ludens Teatar i Teatar Exit: "Kraljevstvo Moje (za početnike)"

  Predstava Kraljevstvo Moje (za početnike) nastala je po tekstu Davida Javerbauma "Čin Božji" (orig: An Act of God) koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine. Predstava je originalno postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće.