Novosti

 • 31. listopad 2020.

  Vikend matineja: "Doktor Svelječić"

  Topla je to, duhovita i poučna priča o doktoru koji, kako nam i samo ime kaže, ima lijek za sve. Svakoga dana u njegovu ordinaciju dolaze baloni sa željama i molbama razne djece koja imaju određeni problem.

 • 30. listopad 2020.

  Exit teatar: "Izložak br. 49"

  Bivši se izbacivač u ulozi muzejskog čuvara na svoj način suočava s pitanjima o smislu umjetnosti. Provodeći radno vrijeme pokraj jednog provokativnog izloška, potaknut na razmišljanje, postupno mijenja svoje dotadašnje stavove i svoju zaštitarsku ulogu počinje shvaćati vrlo osobno, braneći svim srcem povjereno mu umjetničko djelo od kritika i napada zgrožene javnosti.

 • 27. listopad 2020.

  'A. jmo P. robat ČEHOV. a gostuje na Prolog festivalu u Sisku

  Festival Prolog djeluje kao podrška hrvatskim kazalištima koji su nakon naprasnog prekidanja s radom polovicom prošloga stoljeća iznova započeli s djelovanjem. Festival se proteklih godina afirmirao kao značajna kazališna manifestacija zahvaljujući dosadašnjoj uzornoj organizaciji sisačkog Doma kulture Kristalna kocka vedrine te vrlo dobroj posjećenosti predstava.

 • 24. listopad 2020.

  Vikend matineja: "Adriatico" - ODGAĐA SE DO DALJNJEGA!!!

  Jadransko more je naše more, ono što nas ujedinjuje i što nas dijeli. More je zabava, ali ako se razina poveća, može biti i opasno. More donosi bogatstvo i prenosi mir. More inspirira umjetnike i miluje zaljubljene.

 • 23. listopad 2020.

  'A. jmo P. robat ČEHOV. a

  Dok se svijet polako vraća u normalu, Lovorka Trdin, Peđa Gvozdić i Andro Damiš na pozornicu Zorin doma, pod režijskom palicom Peđe Gvozdića, donose čuvene Čehovljeve jednočinke Medvjed, Tragičar protiv volje, Prosidba i Labuđi pjev koje je dramatizirala i za scenu objedinila Petra Pleše. Duhovite su to situacije iz svakodnevnog života običnih ljudi, a u kojima se svatko može pronaći.

 • 13. listopad 2020.

  Nova nagrada za Zorin dom i predstavu "Na tragu"

  Žiri Devetnaestog međunarodnog festivala pozorišta za djecu BANJA LUKA 2020 u sastavu: dr Branka Rudman, predsjednik, Zagreb, Hrvatska, Vladan Đurković, redatelj, Beograd, Srbija, član i Aleksandra Spasojević, glumica Dječijeg pozorišta Republike Srpske, član, u periodu od 6. do 12. listopada 2020. godine ocjenjivao je konkurenciju za nagrade dvanaest predstava iz osam država.

 • 10. listopad 2020.

  Vikend matineja: "Kata i Nino na putu do škole"

  U sklopu provođenja preventivne akcije "Poštujte naše znakove" koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu, kazalište Zorin dom u suradnji sa MUP-om napravilo je prigodnu edukativnu predstavu "Kata i Nino na putu do škole".

 • 10. listopad 2020.

  Svjetski dan mentalnog zdravlja - NEMA ZDRAVLJA BEZ MENTALNOG ZDRAVLJA

  U subotu, 10. listopada 2020. na platou ispred Gradskog kazališta Zorin dom obilježit će se Svjetski dan mentalnog zdravlja čime će se uz poruku "Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja" senzibilizirati šira javnost o psihičkim izazovima posebno intenziviranim u kontekstu koronapandemije.

 • 09. listopad 2020.

  Jazz koncert "Memories of Django"

  Damir Kukuruzović - jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja najistaknutiji je hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je Damir Kukuruzović Django Groupa neizostavnog  na  svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu.

 • 03. listopad 2020.

  "Na tragu" osvojila nagradu za najbolji tekst na Malom Maruliću u Splitu

  13. Mali Marulić održao se od 28. rujna do 3. listopada u Splitu, a izbornik ovogodišnjeg festivala bio je Goran Golovko koji je između 27 prijavljenih predstava odabrao njih deset u natjecateljski dio programa. Program festivala je realiziran u Gradskom kazalištu lutaka Split, Gradskom kazalištu mladih, Hrvatskom narodnom kazalištu Split i Gradskom kazalištu Žar ptica u Zagrebu.
  Za vrijeme Festivala odigrano je ukupno 11 izvedbi, a festivalske izvedbe pratilo je više od 500 posjetitelja.