Novosti

 • 30. ožujak 2019.

  Komšiluk naglavačke

  "Komšiluk naglavačke" crnohumorna je drama koja počinje s Huklijom koji stoji na krovu nebodera, neodlučan u svojim nakanama: skočiti ili ne skočiti? (Ne)srećom, Bog odlučuje umjesto njega, objašnjava nam Huklija u svojem monologu-prologu te ga s leđa gurne preko ruba krova.


 • 27. ožujak 2019.

  Predstava "Dobri čovjek Bažulek" gostuje u Šibeniku za Svjetski dan kazališta

  Kazališta diljem svijeta obilježavaju Svjetski dan kazališta 27. ožujka i već tradicionalno, prije početka programa čitaju se kazališne poruke. Autor ovogodišnje međunarodne poruke je Carlos Celdran, kubanski redatelj, dramatičar i sveučilišni profesor režije. Pisanje hrvatske poruke organiziralo je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i ove godine dodijelilo tu čast redatelju Ozrenu Prohiću.

 • 23. ožujak 2019.

  Piccolo Teatro di Trieste: "Pulcinella show"

  Jedan od najpoznatijih lutkarskih ginjola svih vremena "Pulcinella" vraća se u kazalište.U prošlom stoljeću proputovao je po cijelome svijetu nastupajući na ulicama. U zemljama u kojima je nastupao oduševljavao je publiku stvorivši ogromnu pratnju, primivši "malu braću" poput Puncha u Engleskoj i Petruške u Rusiji, povijesne ručne lutke inspirirane Pulcinellom.

 • 23. ožujak 2019.

  Dobri čovjek Bažulek

  Dobri čovjek Bažulek mali je hrvatski čovjek, dobronamjeran i susretljiv, nesiguran i tjeskoban, kotačić u globalnom i lokalnom mehanizmu. Klobučar Bažulek je hrvatki Svatković (Jedermann). On čini sve što mu autoriteti nalažu, živi kako je propisano, uživa u svojim malim radostima, radi posao koji voli i nastoji plaćati sve račune. Jednog dana se nenadano našao u žrvnju vlastodržačke i pravno-korupcijske mašinerije. Izgubio je posao, stan i ženu te krenuo u tragikomičnu potragu za rješenjem svojih problema i za uzorcima svoje nezaslužene i nesretne sudbine.​

 • 20. ožujak 2019.

  Čestitamo vam svjetski dan kazališta za djecu i mlade

  Hrvatski centar Assitej, 20. ožujka obilježava Svjetski dan kazališta za djecu i mlade pod sloganom „Povedite dijete u kazalište“. Ove godine domaćin je grad Belišće i Centar za kulturu Sigmund Romberg iz Belišća. Hrvatsku poruku napisao je Srećko Šestan, ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom.


 • 16. ožujak 2019.

  Vikend matineja: "Vuk i sedam kozlića"

  Još jedna predstava Baletnog studija za one najmlađe! Nakon predstave "Tri praščića i zločesti vuk", vuk je i dalje u igri, ali ovog puta uz sedam kozlića.

 • 15. ožujak 2019.

  Važno je zvati se Ernest - kazalište bejzbolašima

  Najpoznatije  dramsko djelo rodonačelnika imidža, stila, travestije i nepopravljivog kozera, velikog pisca Oscara Wildea "Važno je zvati se Ernest" igrat će u petak, 15. ožujka u 20 sati, a kupljenom ulaznicom pomaže se bejzbol klubu "Olimpija".

 • 02. ožujak 2019.

  Kazalište Virovitica: "Bajke i još nešto"

  Predstava pod nazivom "Bajke… i još nešto" autorski je projekt Sare Lustig i Gorana Vučka. Namijenjena je djeci od 4 do 10 godina te služi kao odgovor autora na poplavu diznijevskih i modernih bajki američke produkcije.