Novosti

 • 23. veljača 2019.

  Gradsko kazalište "Joza Ivakić" Vinkovci: "Staklena menažerija"

  Staklena menažerija građanska je drama smještena u 20.st. u domu američke obitelji Vingfild. Riječ je o srednjoj radničkoj klasi u čijem su središtu majka Amanda, kćer Laura, sin Tom (ujedno i pripovjedač) te gost Jim O’ Connor. Majčinska ljubav i briga koja često ima kontra produkt, velika ljubav brata prema sestri, želja za bježanjem iz usjedilačkog života te strah od stvarnog života glavni su pokretači ove priče.

 • 23. veljača 2019.

  Vikend matineja "Najbolji prijatelji"

  "Najbolji prijatelji" je topla i duhovita priča o osamljenom zmaju kojeg se svi boje dok on na svoj pomalo nespretan način pokušava pronaći prijatelje. Priča je to o prijateljstvu, o samoći, o potrazi za srodnom dušom. Kroz jednostavnu formu, baloni pričaju priču o upoznavanju, prepoznavanju i prijateljstvu gdje se kroz igru spajaju i sprijateljuju naizgled nespojivi svjetovi. U ovoj priči prijateljstvo nadvlada sve razlike i teškoće koje nas često prate u životu.

 • 15. veljača 2019.

  Premijera: "Komšiluk naglavačke"

  "Komšiluk naglavačke" crnohumorna je drama koja počinje s Huklijom koji stoji na krovu nebodera, neodlučan u svojim nakanama: skočiti ili ne skočiti? (Ne)srećom, Bog odlučuje umjesto njega, objašnjava nam Huklija u svojem monologu-prologu te ga s leđa gurne preko ruba krova.

 • 02. veljača 2019.

  Vikend matineja: "Jaje"

  Predstava "Jaje" Dramskog studija igrat će početkom veljače kao prva u nizu vikend matineja za ovu godinu. Predstava je osvojila nagradu kao najbolja predstava u cjelini na 11. Festivalu kazališnih amatera Karlovačke županije te nominaciju za najbolju predstavu na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama 2018. godine. U Šibeniku je "Jaje" otvaralo 58. Međunarodni dječji festival.