Novosti

 • 25. studeni 2019.

  Dan Zorin doma uz predstave "Na tragu" i "Nuspojavus"

  Gradsko kazalište Zorin dom obilježava 127. godišnjicu osnivanja. Program započinje već u jutarnjim satima u srijedu, 27. studenog u 11 sati,  izvedbom predstave "Bajka o ribaru i ribici" koja je ove godine osvojila i dvije nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji za najbolju predstavu te u kategoriji za najbolju scenografiju.

 • 24. studeni 2019.

  Predstava "Bajka o ribaru i ribici" nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta

  Ponosno objavljujemo da je i ove godine Gradsko kazalište Zorin dom osvojilo nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta, a nominirana je predstava "Bajka o ribaru i ribici" Aleksandra Sergejevića Puškina / Ane Prolić u režiji Ane Prolić i produkciji Gradskog kazališta „Zorin dom“.

 • 23. studeni 2019.

  Vikend matineja: "Na tragu"

  "Na tragu” je kriminalistička priča koja pliva po dubinama četiriju karlovačkih rijeka. Radnja se vrti oko nestanka ribe mladice, Mladene Čuvarić, koja je poznata kao velika zaštitnica naših rijeka.

 • 22. studeni 2019.

  Gostovanje plesne predstave "Escape room" u Karlovcu

  Što se događa kada umjesto izlaska van (u stvarni svijet) zakoračimo u (virtualni svijet)? Kada igr(ic)a postaje opasna? I tko je u poziciji prepoznati opasnost ako smo svi preuzeli virtualni identitet? Što je socijalno okruženje, a što iluzija socijalnog okruženja? I kako prepoznati pravi izlaz iz sobe?
  Plesna mreža Hrvatske, Petra Glad/Zagrebački plesni ansambl predstavit će suvremenu plesnu predstavu u kojoj ćemo pronaći odgovore na sva ova postavljena pitanja.

 • 18. studeni 2019.

  Dokumentarno igrani film o Vukovaru: "Glavu dole, ruke na leđa"

  Igrano - dokumentarni film “Glavu dole, ruke na leđa” prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja odvođenja, maltretiranja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima. Prikazivat će se u Zorin domu u sklopu humanitarnog projekta "100 dana Vukovara - 100 gradova za Vukovar" u ponedjeljak, 18. studenog u 19 sati.

 • 16. studeni 2019.

  Noć kazališta u Zorin domu

  Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u mnogim europskih državama, svake godine treće subote u mjesecu studenom pa je to ove godine 16. studenog. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.

 • 09. studeni 2019.

  Vikend matineja: "Korak po korak do čiste planete"

  Kroz zabavnu i edukativnu predstavu naši najmlađi moći će saznati gdje odložiti koje smeće te kako ga što više smanjiti u svakodnevnom životu. Uz puno smijeha i zabave, kroz priču će vas voditi naši junaci Ružica eko-ratnica i njezin prijatelj Dino.
 • 09. studeni 2019.

  Predstava "Male priče o nestašnoj Sonji" gostuje u Dubrovniku

  Nagrađivana predstava “Male priče o nestašnoj Sonji” dio je programa “Amali na sceni 2019.” Program  je nastao nakon  što se pojavila ideja da se kulturna ponuda Dubrovnika u zimskim mjesecima dodatno obogati sadržajima za najmlađu kazališnu publiku. Osmišljen je cjelogodišnji program gostovanja najkvalitetnijih kazališnih predstava za djecu i mlade koje se trenutno mogu pronaći na domaćoj kulturnoj sceni.