Novosti

 • 31. listopad 2019.

  Pametno odloži, bolji Karlovac složi!

  Grad Karlovac provodi projekt edukacije građana o važnosti pametnog gospodarenja otpadom"Pametno odloži, #BoljiKarlovac složi", sufinanciran sredstvima EU. Ovim projektom provodi se niz izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na naša odlagališta.

 • 26. listopad 2019.

  Vikend matineja: "Bajka o ribaru i ribici"

  Na žalu sinjega mora, u staroj kolibi od gline, skromno i skladno živjeli su Starac i Starica. Starica je ostajala na pragu, na žalu i prela pređu. Stvarala je niti kojima su vješto i s ljubavlju, tkali svoj život , iz dana u dan.

 • 23. listopad 2019.

  Koncert "Gudački kvartet Sebastian"

  Gudački kvartet Sebastian osnovan je 1982. pod imenom Kvartet muzičke omladine Zagreb. Od 1990. djeluje pod sadašnjim nazivom. Njihov repertoar obuhvaća širok raspon glazbenog stvaralaštva od renesanse do suvremene glazbe s naglaskom na izvedbama djela hrvatskih autora.

 • 18. listopad 2019.

  PREMIJERA: "Na tragu"

  “Na tragu” je kriminalistička priča koja pliva po dubinama četiriju karlovačkih rijeka. Radnja se vrti oko nestanka ribe mladice, Mladene Čuvarić koja je poznata kao velika zaštitnica naših rijeka.

 • 16. listopad 2019.

  Kantautorski koncert Zoran Predin

  Zoran Predin, legendarni frontmen Lačnog Franza, jedan je od najznačajnijih slovenskih novovalnih kantautora, autor 40 glazbenih albuma, četiri zbirke uglazbljenih tekstova i dviju knjiga kratkih priča.

 • 15. listopad 2019.

  Gradsko dramsko kazalište Gavella: "Cigla"

  Iako je tijekom godina prepoznata kao jedna od najznačajnijih hrvatskih drama '90-ih, "Cigla" zanimljivo, nije nikada postavljena u Zagrebu, iako je mjestom radnje, duhom i specifičnim humorom smještena na zagrebačku periferiju. Teatar u Frankopanskoj, na čijem je trenutnom repertoaru i Šovagovićeva hit-predstava "Tesla Anonimus", sada poseže za tim naslovom i to u režiji Krešimira Dolenčića. Pisac član našega glumačkog ansambla i redatelj koji je za ovo kazalište vezan mnogobrojnim svojim režijama, donose tako na pozornicu dramu o kojoj je Jurica Pavičić, uz sad već više od 20 godina staru splitsku praizvedbu, zapisao: "Cigla je i generacijski komad.

 • 12. listopad 2019.

  Vikend matineja: "Bu! Ili nešto strašno!"

  BU! Ili nešto strašno! Strašna je to priča Gradskog kazališta Sisak koja govori o strahu i na zabavne načine pobuđuje napetost kod gledatelja. Predstava progovara o poslušnosti i o vrijednosti koja se danas sve više gubi kod mladeži, a to je poštivanje starijih.

 • 08. listopad 2019.

  Proslavimo Dan neovisnosti zajedno u srcu Karlovca

  Zajedno proslavimo Dan neovisnosti. Pridružite se manifestaciji „U službi grada i domovine“ koju za sve građane organizira Grad Karlovac. U utorak, 8. listopada od 10 sati na Strossmayerovom trgu i na Trgu bana Josipa Jelačića bit će upriličena prezentacija rada i opreme gradskih tvrtki, ustanova i subjekata zaštite i spašavanja koji djeluju u gradu Karlovcu.


 • 04. listopad 2019.

  Korak po korak do čiste planete

  Kroz zabavnu i edukativnu predstavu naši najmlađi moći će saznati gdje odložiti koje smeće te kako ga što više smanjiti u svakodnevnom životu. Uz puno smijeha i zabave, kroz priču će vas voditi naši junaci Ružica eko-ratnica i njezin prijatelj Dino.

 • 03. listopad 2019.

  Koncert Ide Gamulin "Biseri klavirske literature"

  Proslavljena hrvatska pijanistica Ida Gamulin odrzat će klavirski recital u Zorin domu u četvrtak,  3.listopada u 20 sati. U programu pod nazivom „Biseri klavirske literature“  pijanistica će izvesti posljednju veliku Sonatu u B-duru op.posth. Franza Schuberta, popularne klavirske minijature Dore Pejačević  iz ciklusa „Maštanja“ i „Život cvijeća“ te šarmantni i provokativni „Zdenkin striptiz“ Borisa Papandopula.