Novosti

 • 12. srpanj 2018.

  5. Hrvatska flautistička akademija

  5. Hrvatska flautistička akademija i ove će se godine održati u Gradskom kazalištu "Zorin dom" Karlovac  u razdoblju od 5. do 13. srpnja 2018.. Glavni organizatori su Petar Ćurić agencija i Kazalište "Zorin dom" sa partnerima (uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske), a od iduće godine organizaciji se priključuje i Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu.

 • 10. srpanj 2018.

  Plesna predstava "Svjetlo i voda"

  Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost 'Free Dance' najavljuje novi projekt 'Svjetlo i Voda', suvremenu multimedijalnu plesnu predstavu inspiriranu Nikolom Teslom... Koncept projekta propitkuje slobodu tijela i uma povezanih prirodom te snagu slobode pokreta kao jedinstvenog komunikacijskog kanala lišenog svih prepreka. Svjetlost, voda, energija i snaga zapažanja doživljena pokretom, stavljaju tijelo u poziciju provoditelja energije.
   

 • 06. srpanj 2018.

  KAKAFE 2018.: Čarobni Broadway

  Koncert "Čarobni Broadway" svojevrsna je inventura cijeloga niza fantastičnih brodvejskih uspješnica od samih njegovih početaka do današnjega dana.

 • 06. srpanj 2018.

  "Čarobni Broadway" popunjen!

  Zbog najave loše vremenske prognoze  predstava "Čarobni Broadway" Kazališta Komedija NEĆE se održati na košarkaškom igralištu "Šanac", već u Domu HV, 6. srpnja 2018. u 21 sat.


 • 05. srpanj 2018.

  KAKAFE 2018.: Prošlih pet godina

  "Prošlih 5 godina" intiman je, komorni mjuzikl pun nabijenih emocija, humora i odlične glazbe. Zanimljiva je činjenica da cijelu dramsku radnju nose samo dva lica. Cathy i Jamie. Songovi prate priču o pet godina njihova života, njihove veze od samog početka (prvog izlaska) do kraja braka. Cathy i Jamie paralelno pričaju svoju ljubavnu priču. Oni zajedno stvaraju sliku o povijesti veze koja je prerasla u brak.

 • 04. srpanj 2018.

  KAKAFE 2018.: Vrzino kolo

  Predstava etnografski obrađuje nekoliko segmenata građanskog života između svjetskih ratova. Identitet prostora afirmira se građanskim elementima kulturne baštine Vinkovaca kao što su: jezik, glazba, kostim, životne navike, društvene vrijednosti, vjerovanja.

 • 03. srpanj 2018.

  KAKAFE 2018.: Ol smo za jedan dan

  Na jedan zanimljiv način redatelj je postavio Uvodića, kroz 11 različitih priča, svaka s radnjom za sebe, a pripovjedači uvode u svaku sličicu Splita. Toplina odlikuje i ovu predstavu, prožimaju se smijeh i tuga, živopisno je zaista dočaran Split.

 • 03. srpanj 2018.

  KAKAFE 2018.: Koncert "Noć filmske glazbe"

  Hrvatsko narodno kazalište Osijek pripremiloo je bogat repertoar s kojim će vas povesti na putovanje kroz mnoge glazbene filmske uspješnice kao što su: Jurski park, Pirati s Kariba, Gospodar prstenova, Kosa, Titanic i mnogi drugi.

 • 02. srpanj 2018.

  KAKAFE 2018.: Molly Sweeney

  Priča o glavnoj junakinji, mladoj ženi gotovo slijepoj od rođenja, a kojoj bi operativni zahvat trebao pomoći, strukturirana je kroz tri usporedna solilokvija: jedan je onaj doktora Ricea, oftalmologa, koji će u Mollynom medicinskom slučaju naći mogućnost obnove propale karijere,
  drugi je monolog Mollynog mladog supruga, Franka, mladića opsesivno posvećenog potrazi za uzbuđenjima i nesvakidašnjim situacijama i treći je priča same Molly. Posljedice za Molly paradoksalno su dramatične.

 • 02. srpanj 2018.

  KAKAFE 2018.: Sudar Percussion ansambl

  Sudar Percussion ansambl od 2010. godine ostvaruje zavidan broj nastupa, turneja i projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Specifičnost ansambla leži u njihovom posebnom pogledu na poznata djela klasične i popularne glazbe, ali i u članovima ansambla koji osim tehničke spremnosti i nevjerojatne muzikalnosti sa sobom uvijek ponesu inovativnost i veliku dozu humora. Iz kombinacije inovativnosti i humora nastao je 2013. godine