Novosti

 • 28. studeni 2018.

  Suvremena plesna predstava "Staging a Play: Tartuffe"

  Ferlinov Tartuffe, drugi je po redu u "Staging a Play" ciklusu unutar kojeg se autor suočava s kanonskim djelima dramske umjetnosti. "Staging a Play" dovodi pod znak pitanja same temelje na kojima se koncept inscenacije u dramskom diskursu interpretira.

 • 24. studeni 2018.

  Lutkarska predstava "U potrazi za slovom R" nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta

  Objavljene su nominacije za Nagradu hrvatskoga glumišta 2018. godine. Dodjela nagrade održat će se 24. studenog 2018. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu s početkom u 21:00 sat, uz izravan televizijski prijenos na drugom programu Hrvatske radiotelevizije u režiji Paola Tišljarića i Lee Anastazije Fleger.

 • 24. studeni 2018.

  Teatar "Naranča" Pula: "Vlak u snijegu" - vikend matineja

  Radnja prati hrabre učenike koji se nakon što učitelju pozli na izletu u Zagreb, moraju sami vratiti vlakom u selo. Uz zajedništvo, slogu i prijateljstvo uspiju ostvariti svoj naum: osloboditi vlak od nanosa snijega i sretno se vratiti u selo.

 • 24. studeni 2018.

  Koncert "Chant francais" zbora HRT-a - Hrvatski barokni ansambl

  Zbor Hrvatske radiotelevizije osnovan je 1941. godine za potrebe tadašnjeg radijskog programa Ansambl je utemeljen 1999. godine, i okuplja renomirane glazbenike mlađe generacije – instrumentaliste i pjevače, već afirmirane u izvođenju barokne glazbe. 

 • 18. studeni 2018.

  Koncert "Sretna godišnjica maestri!"

  Simfonijski orkestar tršćanskog konzervatorija "Giuseppe Tartini" održat će prigodni koncert pod nazivom "Sretna godišnjica maestri!" u večeri nakon Noći kazališta u Zorin domu.


 • 17. studeni 2018.

  "Noć kazališta" u Zorin domu

  Manifestacija Noć kazališta, pokrenuta u Narodnom sveučilištu Dubrava, doživjet će 2018. godine svoje jubilarno, deseto ostvarenje zaredom. Od samog početka održavala se treće subote u mjesecu studenome, tjedan dana prije svakogodišnjeg proglašenja laureata Nagrade hrvatskog glumišta Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

 • 14. studeni 2018.

  Koncert zbora HRT-a "Chant francais"

  Zbor Hrvatske radiotelevizije osnovan je 1941. godine za potrebe tadašnjeg radijskog programa Ansambl je utemeljen 1999. godine, i okuplja renomirane glazbenike mlađe generacije – instrumentaliste i pjevače, već afirmirane u izvođenu barokne glazbe.

 • 10. studeni 2018.

  Vikend matineja: "Veliko pužovanje"

  Svemir. Beskonačno nepregledno prostranstvo. Milijarde zvijezda trepere poput krijesnica. I svaka od tih zvijezda ima svoju priču, ma koliko velika ili mala bila. Naša priča se vrti oko možda malih bića, ali oni imaju velike snove i još veće priče.
   

 • 06. studeni 2018.

  Dan Drage Hauptfeld

  Sjećanje na karlovačku opernu divu Dragu Hauptfeld obilježit će se u Zorin domu glazbeno-scenskim prikazom u utorak, 6. studenog u 20 sati prigodnim programom u kojem će sudjelovati članovi Društva "Historia Viva", Prvo hrvatsko pjevačko društvo "Zora" , Baletni studio kazališta "Zorin dom", Marijela Mateša, Radmila Bocek i Ognjen Gravora. Režiju potpisuje Tomislav Hauptfeld, a scenografiju Zdenko Barjaković.