Novosti

 • 27. listopad 2018.

  Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar: "Kaštanka"

  Kaštanka je jedna od najslavnijih Čehovljevih kratkih priča i odlikuje se glavnim kvalitetama koje obilježavaju i ostatak njegova opusa, a to su prvenstveno duboko razumijevanje ljudske psihe i atmosfera koja čitatelja neodoljivo uvlači u Rusiju na prijelazu iz devetnaestoga u dvadeseto stoljeće.  

 • 26. listopad 2018.

  Hrvatsko narodno kazalište Zadar: "Balon"

  Mate Matišić svoj poliperspektivni dramski izričaj „ Balon“ izrijekom imenuje kao „ ...mali kazališni eksperiment , o smislu glume...dvije priče, u dva različita žanra...sa istim glumcima... isti glumci igraju više uloga koje se brzo izmjenjuju zavisno o pripovjedačeve perspektive...“.

 • 25. listopad 2018.

  Koncert Danijel Detoni

  Danijel Detoni glazbeno je obrazovanje započeo u Zagrebu u klasi Olge Detiek u Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski, a nastavio u razredima Lászla Baranyayja i Balázsa Kecskésa na Glazbenom sveučilištu Liszt Ferenc u Budimpešti te Itamara Golana na Konzervatoriju u Parizu. Svoja je znanja stjecao i u radu s renomiranim umjetnicima kao što su Pnina Salzman, Emanuel Krasovsky, Hamsa al-Wadi, Felix Gottlieb, Pál Éder i Dénes Várjon.

 • 18. listopad 2018.

  Jazz koncert "Zvjezdan Ružić - sextet"

  Zvjezdan Ružić, pijanist, aranžer i skladatelj rođen u Rijeci. Diplomirao je jazz klavir na Kärntner Landeskonservatoriumu u Austriji u klasi Prof. Roba Bargada (SAD). Pohađao je jazz seminare pijaniste Emila Spanyija te je uz standardno školovanje pohađao privatne satove kod pijaniste svjetskog glasa - Davida Gazarova. Od 2009. godine stalni je član jazz sastava Jazziana Croatica. Sastav je dosad snimio četiri studijska albuma - od toga tri nagrađivana najuglednijom hrvatskom diskografskom nagradom Porin. Godine 2015. izdaje svoj prvi samostalni album „The Knightingale Cabaret“ - projekt u kojem okuplja vrsne jazz glazbenike iz Hrvatske i Slovenije.

 • 18. listopad 2018.

  Zorin dom na gostovanju u Čakovcu i Zagrebu

  Kazalište "Zorin dom" sudjeluje na dva festivala: 21. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ u Čakovcu te VII. Bobijevi dani smijeha u Zagrebu.

 • 13. listopad 2018.

  Vikend matineja za najmlađe: U potrazi za slovom "R"

  Uključite pogon za maštu, načulite uši, pročistite nos te aktivirajte svoje okusne pupoljke i potražite s našim Pričolovcima novu priču. Dopustite da vas odvedu u svijet u kojem će oživjeti razne cipele, namještaj, plišani medvjedići, lijepe princeze i jednorozi i zajedno s našom junakinjom Dorom, krenite u potragu za slovom R.