Novosti

 • 25. studeni 2017.

  Program povodom proslave 125 godina Zorin doma: NOĆ KAZALIŠTA

  Ovogodišnja, deveta po redu “Noć kazališta” koja generalno (na razini cijele Hrvatske) sadržava najbogatiji program do sada, održat će se 25. studenoga 2017. godine. U njoj će sudjelovati 80-ak kazališnih institucija i organizacija: nacionalna kazališta, javna i nezavisna kazališta, druge javne ustanove u kojima se odvija kazališna djelatnost te amaterske kazališne skupine, u pedesetak mjesta u Republici Hrvatskoj.

   

 • 23. studeni 2017.

  Program povodom proslave 125 godina Zorin doma:Koncert "Camerata Garestin"

  Ansambl Camerata Garestin okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća. Osnovan je 2008. godine na poticaj varaždinskog violončelista Krešimira Lazara, uz suosnivače sopranisticu Ivanu Lazar, flautista Danija Bošnjaka te čembalista i orguljaša Krešimira Hasa. Sastavljen je od glazbenika čija bogata iskustva već dulje vrijeme doprinose kulturnom i umjetničkom životu Republike Hrvatske.

 • 16. studeni 2017.

  Gostovanje u Mostaru

  Predstava "Najbolji prijatelji" gostovat će u Mostaru na Međunarodnoj lutkarskoj reviji povodom 65 godina Lutkarskog kazališta Mostar sa dvije izvedbe (15. i 16. 11.). Osim kazališta Zorin dom, u okviru revije gostovat će još kazališta iz Sarajeva, Osijeka, Pečuha, Kragujevca i Banja Luke.

 • 10. studeni 2017.

  Plesna predstava "Naša stvar"

  Kroz Plesnu mrežu Hrvatske dolazi nam jedna od ponajboljih recentnih plesno-glumačkih predstava, duhovita i bolno aktualna "NAŠA STVAR"  Ivane Kalc i Jerka Marčića. Komunikativna i pitka – predstava "Naša stvar" među ponajboljim je recentnim plesno-glumačkim predstavama, koja progovara o aktualnom problemu emigracije.

 • 06. studeni 2017.

  Kino u kazalištu: "No smoking in Sarajevo"

  Priča o jednom od najpopularnijih bendova bivše države - Zabranjenom pušenu i njihovoj podjeli koja prati i podjele u BIH od proteklog rata do danas. Talijanski redatelj Gianluca Loffredo pronašao je sjajnu nit kojom je pokušao Seju, Neleta i Zenita barem nakratko dovesti na isto mjesto u isto vrijeme.

 • 04. studeni 2017.

  Exit Teatar & Gradsko kazalište Sisak: "Pluća"

  Mladi, obrazovani i ekološki osvješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

 • 04. studeni 2017.

  Kino u kazalištu: Sinkronizirani animirani film "Ninja kornjače"

  Dugometražni animirani film priča je o zivotu 4 ninja kornjače: Rafaelo, Leonardo, Michelangelo i Donatelo. Oni su bili obične kornjače, koje su živjele u kanalizaciji dok jednog dana na njih nije prosuta mutagena masa koja ih je pretvorila u mutante, ljude-kornjače.