Novosti

 • 30. listopad 2017.

  Kino u kazalištu: Film "Pele: Legenda je rođena"

  Edson Arantes do Nascimento, zvan Pele, smatra se najboljim nogometašem svih vremena. Ovo je priča o njegovom teškom djetinjstvu u Brazilu, ljubavi prema nogometu, profesionalnim počecima u klubu "Santos" pa sve do svjetskog prvenstva 1958.g. kada 17-godišnji Pele postaje najvažniji nogometaš reprezentacije Brazila i dovodi ih do prve titule svjetskih prvaka....

 • 28. listopad 2017.

  Kazališna družina "Pinklec" Čakovec: "PUŽ MUŽ"

  „Puž muž“, predstava Kazališne družine Pinklec, u formi interaktivne 3D slikovnice donosi priču o prijateljstvu i tri žabe koje u skučenom svijetu vlastite bare susreću druge životinje, puža, crnog kosa, vjevericu, zeca, miša te se sa svakom od njih upuštaju u igru i sklapaju prijateljstva. To je predstava koja u informatičkom dobu kada djeca od najranijih dana barataju raznim gadgetima i provode sate i sate u individualnim igrama u virtualnom svijetu, govori o vrijednosti neposredne igre.

 • 27. listopad 2017.

  Lutkarska predstava "Male priče o nestašnoj Sonji" gostuje u Osijeku

  Lutkarska predstava "Male priče o nestašnoj Sonji" gostovat će u  Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku u petak, 27. listopada u 9:30 i 11:00 sati te u subotu, 28. listopada u 18 sati. Predstava je nastala prema motivima ruske priče Andreja Usačeva "Pametni psić Sonja"
   

 • 23. listopad 2017.

  Kino u kazalištu: Film "Nepoznata djevojka"

  Mladoj liječnici Jenny Davin u kasnim večernjim satima netko pozvoni na vrata ordinacije, no ona ne otvori jer je gotovo radno vrijeme. Sljedeće jutro, ona sazna da je to bila djevojka koju je policija pronašla mrtvu i ne može je identificirati....

 • 22. listopad 2017.

  Vikend matineja: Animirani film "Crvena kornjača"

  Film bez dijaloga prati najvažnije životne faze jednog brodolomca koji završi na pustom tropskom otoku naseljenom samo kornjačama, rakovima i pticama. Mornar pokušava pobjeći s pustog otoka pomoću improvizirane splavi. No, njegov pokušaj spriječi kornjača koja mu uništi sklepano plovilo. Unatoč tome, mornar uspijeva pronaći novi život na pustom otoku i to zahvaljujući čudnovatoj crvenoj kornjači.

   

 • 21. listopad 2017.

  Vikend matineja: Animirani film "Pat i Mat"

  Pat i Mat, najslavniji animirani majstori za popravke i nerazdvojni prijatelji više od 40 godina, stižu na velike ekrane. Dok raduckaju po kući i obrezuju vrt, još će se jednom upustiti u niz izazova, koje će pokušati prevladati svojim neočekivanim trikovima i dobro poznatim žarom i to sve kako bi na koncu iznijeli svoju famoznu: A je to! (To je to!)

   

 • 21. listopad 2017.

  Važno je zvati se Ernest

  Trivijalnu komediju za ozbiljne ljude  "Važno je zvati se Ernest" mnogi su Wildovi suvremenici, poput G. B. Shawa, smatrali da joj nedostaje "ljudskosti, topline i uglađenosti" svojstveno prijašnjim Wildovim dramama. Međutim, riječ je o iznimno vješto napisanom i promišljenom komadu iza čijeg se lakog i trivijalnog sadržaja kriju "duboki bunari". Iz njih je moguće iščitati kako se kroz ovaj tekst autor suočava s vlastitim krizama: svi likovi u drami posjeduju tajnu čije otkriće može dovesti u pitanje njihove odnose s drugim likovima kao i njihov status u društvenoj sredini koja u velikoj mjeri ima utjecaj na pojedinčev život.

 • 19. listopad 2017.

  Koncert: Diana Grubišić Ćiković

  Harfistica Diana Grubišić Ćiković rođena je u Rijeci 1966. godine. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje za klavir stekla je u  Glazbenoj školi "Ivana Matetića Ronjgova" u Rijeci , a za harfu na Srednjoj glasbenoj in baletnoj šoli u  Ljubljani.  Studij klavira završila je 1988. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marije Gvozdić Horvat. 

 • 16. listopad 2017.

  Kino u kazalištu: "The Beatles: Eight days a week"

  Odsječak "turnejskih godina" (250 koncerata od 1963. do 1966.) benda kada su živjeli u pokretu, od koncerta do koncerta, gužvajući se po hotelskim sobama, pišući nove pjesme u kombijima i izbacujući dva albuma godišnje...

 • 14. listopad 2017.

  Vikend matineja "Fantazija"

  U sklopu vikend matineje ovaj vikend možete pogledati lutkarsku predstavu namijenjenu svim generacijama "Fantazija". Predstava je nastala iz želje da se pokaže da je u lutkarskom, odnosno marionetskom kazalištu moguće sve što čovjek može zamisliti, ako se usuđuje maštati.

 • 13. listopad 2017.

  Kazalište Moruzgva i Scena Gorica: "OtpisaNE"

  Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u ovom slučaju – bude korisna.

 • 09. listopad 2017.

  Kino u kazalištu: Film "Julieta"

  Julieta živi u Madridu sa svojom kćerkom Anitom. Obje tiho pate zbog gubitka Xoana, Anitinog oca i Julietinog supruga. Međutim tuga ne zbližava ljude, nego ih razdvaja. S napunjenih 18 godina, Anita napušta majku, bez riječi objašnjenja....

 • 08. listopad 2017.

  Preventivna akcija "Poštujte naše znakove" i predstava "Kata i Nino na putu do škole"

  U sklopu provođenja preventivne akcije "Poštujte naše znakove" koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu, MUP u suradnji sa kazalištem Zorin dom predstavit će u Karlovcu i širom Hrvatske edukativnu predstavu "Kata i Nino na putu do škole" u kojoj su uloge dvoje školaraca utjelovili glumci Nino Pavleković i Ivana Vukićević.

 • 08. listopad 2017.

  Vikend matineja "Najbolji prijatelji"

  "Najbolji prijatelji" je topla i duhovita priča o osamljenom zmaju kojeg se svi boje dok on na svoj pomalo nespretan način pokušava pronaći prijatelje.
 • 02. listopad 2017.

  Kino u kazalištu: Film "Cafe Society"

  U Gradskom kazalištu Zorin dom počinje prikazivanje filmova u okviru projekta "Kino u kazalištu". Budući da Karlovac još nema svoje kino, kazalište Zorin dom do kraja godine organizira filmske produkcije svakog ponedjeljka počevši od 2. listopada.