Novosti

 • 28. svibanj 2016.

  PHPD "Zora" na "Adria Cantat" u Šibeniku osvojila nagrade u tri kategorije

  Međunarodno natjecanje zborova u folklornoj glazbi "Adria cantat" održano je u Šibeniku 28. svibnja 2016. te je na njemu nastupilo 930 natjecatelja u 36 zborova i 42 nastupa. Između brojnih domaćih zborova, nastupila su i četiri zbora iz Slovenije, dva iz Austrije i jedan iz Švicarske.

 • 25. svibanj 2016.

  Svečano otvaranje 17. Međunarodne ljetne škole gitare

  Svečano otvorenje 17. Međunarodne ljetne škole gitare počinje u nedjelju, 26. lipnja u 21 sat u  Gradskom kazalištu "Zorin dom" i to koncertom koji će u prvom dijelu izvesti "Duo Alisio" iz SAD-a i Brazila, a u drugom dijelu zajednički Karlovački komorni orkestar i trio Klasinc-Lončar iz SAD-a.

 • 25. svibanj 2016.

  Koncert renesansnog ansambla "Marco Polo"

  Ansambl za ranu glazbu "Marco Polo" nastao je 2008, a specijaliziran je za ranu, pretežno renesansnu vokalnu i vokalno instrumentalnu glazbu. U osam godina postojanja, ansambl je održao niz uspješnih koncerata u Hrvatskoj i Irskoj (Zagrebačke ljetne večeri, Klovićevi dvori; Večeri u Sv. Donatu,  Rovinjski ljetni festival, Katedrala Sv. Eufemije; Lubeničke glazbene večeri, turneje u Istri, turneja u Irskoj – Dublin, St. Mary Church, Zagrebački prsten i dr.).  

 • 25. svibanj 2016.

  Glazbeno scenska predstava "Bitka za Vukovar - kako smo branili grad i Hrvatsku"

  Domoljubnu glazbeno-scensku predstavu "Bitka za Vukovar - kako smo branili grad i Hrvatsku" režirali su hrvatski branitelji. Predstava je do sada izvedena u pedesetak gradova, a izazvala je veliku pozornost i oduševljenje publike svih dobnih uzrasta u Domovini i iseljeništvu. U braniteljskoj predstavi na gledatelja djeluju svjetlosni efekti koji izviru iz potpuno zamračenog prostora, zvukovi sirene opće opasnosti, eksplozije granata, prelijetanja zrakoplova, urlici i lavež pasa, mirisi svijeća i dima, glasovi glumaca koji se isprepliću sa zvučnim i svjetlosnim efektima uz  prikazivanje filma o obrani Vukovara.

 • 25. svibanj 2016.

  Klapa Furešti i gosti

  Furešti već punih 10 godina Karlovčanima daruju nezaboravne večeri dalmatinskih šansona i svojih autorskih pjesama koje uspješno skladaju Goran Topolovac i Kristijan Kovač. Koliko je dalmatinski melos drag Karlovčanima pa i cijeloj županiji govori činjenica da su koncerti klapa odlično posjećeni.

 • 14. svibanj 2016.

  "Kaos iza kulisa" - urnebesna komedija

  Posljednji put u ovoj sezoni, predstava "Kaos iza kulisa" igrat će u subotu 14. svibnja u 20 sati za sve one koji su propustili pogledati ovu urnebesnu komediju. „Kaos iza kulisa“  jedan je od najboljih i najigranijih komada suvremene svjetske dramaturgije. Remek djelo u tri čina Michaela Frayna, izvrsna je komedija koja prati kazališnu trupu jednog provincijskog gradića koja nastoji napraviti i izvoditi predstavu. Predstava u predstavi uvodi nas u svijet kazališta ispred i iza kulisa, u privatne živote glumaca te njihove međusobne odnose.

 • 12. svibanj 2016.

  Predstavljanje knjige "Hrvatske povijesne ceste: Karolina, Jozefina i Lujzijana"

  Grad Karlovac u suradnji sa Izdavačkom kućom Meridijani, Družbom Braća Hrvatskoga Zmaja, Maticom hrvatskom Karlovac, Hrvatskim restauratorskim zavodom - Konzervatorski odjel u Karlovcu i Gradskim muzejom Karlovac predstavit će knjigu "Hrvatske povijesne ceste: Karolina, Jozefina i Lujzijana" autora Petra Feletara u Zorin domu, 12. svibnja u 18 sati.

 • 08. svibanj 2016.

  Karlovački vrtuljak 2016.

  Otvorenje "Karlovačkog vrtuljka" započinje prigodnim programom 8. svibnja u 10:30 sati ispred Gradskog kazališta Zorin dom. U ponedjeljak 9. svibnja krenut će održavanje radionica raspodijeljenih po cijelom gradu (Zorin dom, škole, Gradska knjižnica). Radionica će biti preko 70.

 • 07. svibanj 2016.

  Čekaonica d.o.o.

  Popularna uspješnica kazališta Zorin dom "Čekaonica d.o.o.", nastala u profesionalnoj produkciji prema djelu Luigia Lunaria "Trojica na ljuljački" ponovno će igrati u subotu, 7. svibnja u 20 sati. Predstava je magistarski rad studentice kazališne produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu Sanje Tomljenović.

   

 • 02. svibanj 2016.

  Zorin dom na gostovanju u Mostaru i Tuzli

  Nakon niza uspješnih gostovanja u domovini, Zorin dom će već u svibnju krenuti na gostovanje u susjednu Bosnu i Hercegovinu. Prvo gostovanje bit će na međunarodnoj kulturnoj manifestaciji "Mostarsko proljeće 2016. - Dani Matice Hrvatske" sa predstavom "Karlstadt Kunst Cabaret", a drugo gostovanje bit će sa predstavom "Još si zelen" u Pozorištu lutaka Mostar. U Tuzli ćemo gostovati na "Tuzlanskim pozorišnim danima" sa obje predstave.