Novosti

 • 23. travanj 2016.

  UNICEF projekt "Škole za Afriku" - humanitarni koncert "Pjesma na dar"

  Projekt „Škole za Afriku“ razvio je UNICEF krajem 2004. godine u suradnji sa Zakladom „Nelson Mandela“ i „Hamburškim društvom za promoviranje demokracije i međunarodnog prava“, kako bi se djeci u 6 zemalja – Angoli, Malaviju, Mozambiku,  Ruandi, Južnoafričkoj Republici i Zimbabveu – omogućilo školovanje.
  2010. godine UNICEF je svoju brigu za školovanje djece u Africi proširio na još 5 zemalja: Burkinu Faso, Etiopiju, Madagaskar, Mali i Niger. Oko 45 milijuna djece u posebno ugroženim dijelovima Afrike ne ide redovito u školu, a svako treće dijete odrasta u neznanju, siromaštvu i diskriminaciji, osobito u ruralnim područjima. Škole su često prenapučene, slabo opremljene ili jednostavno previše udaljene. Stoga čak i danas milijuni afričke djece nikada ne vide unutrašnjost školske zgrade. Stanje je osobito teško za djecu iz najsiromašnijih krajeva te za djecu koja su ostala bez roditelja (kao posljedica ratova, sukoba ili stradavanja od AIDS-a). Djevojčice su pritom u posebno ugroženom položaju. Umjesto da idu u školu, moraju raditi ili ih obitelji prisiljavaju na brak.

   

 • 21. travanj 2016.

  Zorin dom predstavom "Na tri kralja" pomaže Rukometni klub Dubovac

  Da je financijska kriza zahvatila gotovo sve hrvatske sportske klubove, nažalost nije tajna, a rezultati toga su svakako daleko od željenih sportskih ambicija. Osim fizičke i mentalne prednosti, sport baš poput kulture ne poznaje gospodarske granice te omogućuje zabavu ljudima svih rasa i vjera, svih dobnih skupina i opredijeljenja.

 • 20. travanj 2016.

  Vrijedne nagrade za PHPD "Zora"

  Četvrti međunarodni simpozij o korusologiji "Ars Choralis 2016" održan je u Zagrebu od 31. ožujka do 2. travnja. Simpozij je organizirala Hrvatska udruga zborovođa, a osim PHPD "Zora" sudjelovali su predstavnici iz 21 zemlje. Ovaj se simpozij organizira kako bi se na međunarodnoj razini mogla prezentirati znanja i istraživanja o zborskoj umjetnosti za njeno unaprjeđenje širom svijeta.

 • 16. travanj 2016.

  Kazalište Moruzgva: "Miris lovine"

  “Miris lovine” zanimljiva je predstava u kojoj su glumice Nataša Dangubić, Lada Bonacci i Barbara Nola vrhunski odradile priču o osveti suvremene dramatičarke Michele Lowe. Predstava na komičan način progovara o ujedinjenju starih prijatelja.

 • 12. travanj 2016.

  Dobrotvorni koncert vokalnog sastava "Saltshaker"

  Povodom obilježavanja Dana Županije u Gradskom kazalištu Zorin dom održat će se dobrotvorni koncert vokalnog sastva Saltshaker, a sav prihod ide za oboljele od malignih bolesti.