Novosti

 • 26. veljača 2016.

  HNK Šibenik: "Laživac"

  Komedija Carla Goldonija "Il bugiardo" odnosno "Lažac" napisana je 1750. godine i otad je nebrojeno puta uprizorena na svjetskim pozornicama. Budući da i nakon više od 260 godina nije izgubila na svojoj aktualnosti može se reći da je "Lažac" jedna od najboljih komedija koje su ikad napisane.

 • 14. veljača 2016.

  VALENTINOVO U KAZALIŠTU: Glazbeno poetski kabare "Adam i ona"

  Glazbeno poetski kabare "Adam i ona"  je svojevrsni povratak u prošlost grada Zagreba gdje će glavni izvođač, glumac i pjevač Adam Končić interpretirati 12-tak pjesama nastalih 30-tih godina prošlog stoljeća. Njegova pratnja na klaviru je akademski glazbenik Oliver Belošević. Navodimo neke od šlagera i kabaretskih kupleta: Ja ljubim, Za jedan časak radosti, Zdenka zar te nije sram, Frida, Zar ne znaš, Mici, Ne plači Danijelo...

 • 11. veljača 2016.

  Balade Petrice Kerempuha - Ni med cvetjem ni pravice

  Predstava „Ni med cvetjem ni pravice" nastala je prema djelu Miroslava Krleže „Balade Petrice Kerempuha“, u produkciji Adam scene iz Zagreba. Protagonist predstave koji je i režirao ovu monodramu je akademski glumac kajkavskog porijekla Adam Končić, a u njoj sudjeluje i pijanist Oliver Belošević koji glazbom naglašava i podcrtava ugođaj balada ostavljajući glumca u prvom planu.

 • 06. veljača 2016.

  PEĆA I VUK - vikend matineja

  Vikend matineja za najmlađe podsjetit će nas na narodnu priču o susretu Peće i vuka koju će svaki lik prepričati na svoj komičan način i vidjet ćete da nekad neke stvari nisu onakve kakvim se čine. Ako nešto malo bolje pogledamo, iz drugog kuta ili pod nekim drugim svjetlom, često možemo otkriti drugu istinu o svemu tome, a ponekad i nešto istine o sebi samima... 
  Predstava "Peća i vuk" igrat će u subotu i nedjelju, 6.2. i 7.2. u 11 sati.

 • 05. veljača 2016.

  Kazalište Knap: "Malo morgen"

  Kazalište na Peščenici (KNAP) je mlado, energično kazalište koje od 2005. djeluje u okviru Kulturnog centra Peščenica. Predstave nastale u njihovoj produkciji odlikuju se sofisticiranim humorom i dubinom tematike - kako za odrasle tako i za djecu. U Zorin domu će gostovati u petak, 5. veljače u 20 sati sa predstavom "Malo morgen".

   

 • 03. veljača 2016.

  Crnjak komedija "Tri brata" odgođena za 10. veljače

  Crnjak komedija "Tri brata" odgađa se, zbog izvanrednih okolnosti, sa srijede 3. veljače na  srijedu 10. veljače u 18 sati. Predstava prikazuje utjecaj modernih medija na mlade generacije koje uz njih odrastaju od najranije dobi. Tri brata cijeli život provode unutar kuće iz koje nisu nikad izašli, već jedinu komunikaciju s ostatkom svijeta ostvaruju gledanjem televizije.