Novosti

 • 28. studeni 2016.

  Kino u kazalištu: "Paco de Lucia"

  U projektu "Kino u kazalištu" 28. studenoga u 20 sati prikazivat će se glazbeno - dokumentarni film o životu i radu španjolskog gitariste Francisco Sánchez Gómeza poznatijeg kao "Paco de Lucia".

 • 27. studeni 2016.

  124. rođendan Gradskog kazališta "Zorin dom"

  Kazalište "Zorin dom" proslavit će ove godine svoj 124. rođendan, a obilježit će ga  prigodnim programom. U vikend matineji za najmlađe gostovat će predstava kazališta Tvornica lutaka "Crvenkapica - tko se boji vuka još?" koja se može pogledati 26. i  27. studenoga  u 11 sati.

 • 26. studeni 2016.

  Novo priznanje za ravnatelja kazališta "Zorin dom" Srećka Šestana

  U Kazalištu Virovitica, 25. studenog 2016. godine u 19 sati održala se Svečana proslava 20. godina Hrvatskog centra Assitej. Proslava je započela otvaranjem izložbe festivalskih plakata iz proteklih 20 godina rada  centra te osvrtom na knjigu “Zvonko Festini – Karizmatični bard hrvatskog lutkarstva”. Dodjelom priznanja na pozornici, organizatori su se zahvalili svima koji su doprinijeli radu i razvoju Hrvatskog centra Assitej i hrvatskog kazališta za djecu i mlade u cijelosti. Posebno priznanje za doprinos razvoju kazališta za djecu i mlade dobio je Srećko Šestan, ravnatelj Gradskog kazališta "Zorin dom".

   

 • 26. studeni 2016.

  Kazalište Tvornica lutaka: "Crvenkapica - tko se boji vuka još?"

  U ovotjednoj vikend matineji gostovat će  kazalište Tvornica lutaka iz Zagreba sa predstavom za najmlađe "Crvenkapica - tko se boji vuka još?". Autorica predstave je Petra Radin, a režiju su zajednički odradili Petra Radin i Mario Kovač. Ova predstava igra također i kao prigodni program u sklopu obilježavanja rođendana kazališta Zorin dom.

 • 24. studeni 2016.

  Predstava "Veliko pužovanje" nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta 2016.

  Gradsko kazalište "Zorin dom" može se pohvaliti da je drugu godinu za redom ostvarilo nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mlade. U 2015. godini nominirana je bila predstava "Male priče o nestašnoj Sonji", a ove godine predstava "Veliko pužovanje" autorice Petre Cicvarić i redatelja Peđe Gvozdića.

 • 23. studeni 2016.

  Gudački kvartet "Sebastijan"

  Gudački kvartet Sebastian osnovan je 1982. pod imenom Kvartet muzičke omladine Zagreb. Od 1990. djeluje pod današnjim nazivom. Njihov repertoar obuhvaća širok raspon glazbenog stvaralaštva od renesanse do suvremene glazbe s naglaskom na izvedbama djela hrvatskih autora.

 • 19. studeni 2016.

  NOĆ KAZALIŠTA

  Ovogodišnja osma Europska noć kazališta održat će se u subotu, 19. studenoga 2016. Očekuje se sudjelovanje više kazališta i kulturnih institucija u Hrvatskoj, s više predstava i popratnih programa. Upravo zbog veće ponude očekuje se i veći odaziv publike nego prijašnjih godina. Kazalište "Zorin dom" u ovoj manifestaciji sudjeluje od samog početka pa je tako i za ovu Noć kazališta pripremljen bogat program koji će trajati večer uoči Noći kazališta, na samu Noć kazališta i jutro nakon Noći kazališta.

 • 18. studeni 2016.

  Gradsko kazalište "Joza Ivakić" Vinkovci: "Eva nije Adam"

  U suvremenoj drami „Eva nije Adam“ susrećemo troje modernih mladih ljudi koji žive u stambenoj zajednici i žele nešto, i to odmah, istog trena, bez razmišljanja, bez obzira na cijenu, bez obzira na posljedice.

 • 12. studeni 2016.

  Gllugl Teatar: "Uspavanka za Bellu" - VIKEND MATINEJA

  "Uspavanka za Bellu" lutkarska je fantazija o životu pasa kakvim bismo ga mogli vidjeti u našoj mašti. Naši su junaci stoga karakteri s ljudskim osobinama i životnim pričama. Priča je to, prije svega, o ljubavi, odanosti i prijateljstvu koje može svladati sve prepreke i nedaće.
  Našu uspavanku ispričat će mama psica Tonkica svojoj kćerkici Belli prije spavanja jer malena, kako to djeca često čine, odbija zaspati.

 • 10. studeni 2016.

  21. Revija lutkarskih kazališta

  Ovogodišnja 21. Revija lutkarskih kazališta, u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka, pod pokroviteljstvom Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke, a sufinancirana i podržana od Primorsko – goranske županije i Ministarstva kulture RH, održat će se od 3. do 12. studenog.

 • 09. studeni 2016.

  Koncert komorne glazbe - kvintet: "Skladatelji 20. stoljeća" - ODGAĐA SE ZBOG BOLESTI

  Kvintet čine profesionalni mladi glazbenici koji su diplomirali na Glazbenoj akademiji u Zagrebu i zaposleni su u hrvatskim orkestrima i ansamblima – Zagrebačkoj filharmoniji, Simfonijskom orkestru HRT, Zagrebačkim solistima i orkestru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
  Koncert će se održati u Zorin domu 9. studenog u 20 sati.

 • 07. studeni 2016.

  Kino u kazalištu: "Djevičanska gora"

  Gradsko kazalište "Zrin dom" i Kinoklub Karlovac u suradnji sa Solo Positivo Film Festivalom nastavljaju sa projektom  "Kino u kazalištu" pa će se tako u ponedjeljak, 7. studenog u 20 sati u kazalištu prikazivati film "Djevičanska gora" redatelja Dagur Karia.

 • 05. studeni 2016.

  "Veliko pužovanje" - VIKEND MATINEJA

  Uspješna lutkarska predstava "Veliko pužovanje" autorice i glumice Petre Cicvarić, u režiji Peđe Gvozdića, igrat će u subotu i nedjelju, 5. i 6. studenog u 11 sati u sklopu vikend matineje.