Novosti

 • 31. listopad 2016.

  Kino u kazalištu: "Ljubav je čudna"

  Film "Ljubav je čudna" bit će prikazan u Zorin domu u ponedjeljak, 31. listopada u 20 sati.
  Nakon što Ben i George odluče svoju 39 godina dugu vezu ozakoniti, George dobije otkaz sa svog učiteljskog posla i novopečeni supružnici su prisiljeni tražiti novi, jeftiniji smještaj.

 • 29. listopad 2016.

  Scena 10410 Gorica: "DAVEŽ"

  Poznajete li nekoga koga svi izbjegavaju, ne žele se družiti s njim i izmišljaju sve moguće isprike ne bi li što prije nestali iz njegove blizine? E, to je zato što je pravi, istinski davež koji uspješno iritira sve oko sebe.

 • 29. listopad 2016.

  Vikend matineja: "PEĆA I VUK"

  "Peća i vuk" orkestralna je suita Sergeja Prokofjeva koji je napisao glazbu i tekst. Djelo je nastalo prema narudžbi Središnjeg moskovskog kazališta za djecu s kojom je trebalo započeti edukaciju najmlađih kazališnih gledatelja, a zaživjelo je tako snažno da se danas izvodi širom zemaljske kugle u najrazličitijim inačicama, od orkestralnih verzija preko plesnih i dramskih predstava, igranih i animiranih filmova.

 • 25. listopad 2016.

  Predavanje hrvatskog alpinista Stipe Božića u Zorin domu

  U utorak, 25. listopada u 20 sati, u Zorin domu će se održati predavanje najboljeg hrvatskog alpinista Stipe Božića na temu "K2 - TRIJUMF I TRAGEDIJA".
  "U lipnju 1993. godine, ekipa je željela osvojiti vrh K2, drugi najviši vrh svijeta! Međunarodnu ekspediciju sačinjavali su Slovenci, jedan Šveđanin, jedan Meksikanac, jedan Englez i Stipe Božić iz Hrvatske. Šaroliko društvo; iskusni alpinisti. Slovenci su bili organizatori. Bio je to jedan od pokušaja Stipe Božića da se popne na tri najviša vrha na svijetu, a ostali su željeli osvojiti neki od 14 vrhova preko osam tisuća metara. Na kraju je to ispao najdramatičniji događaj u dugačkom i burnom Božićevom životu".
 • 24. listopad 2016.

  Kino u kazalištu: "Messi"

  U ponedjeljak, 24. listopada u 20 sati prikazivat će se dokumentarni film "Messi". Film je režirao španjolski redatelj Alex de la Iglesia.
  Produkcija: Mediapro
  Glume: Marc Balaguer, Ramon Besa, Johan Cruyff, Andres Iniesta, Diego Armando Maradona, Javier Mascherano, Gerard Pigue
  Žanr: Biografija/dokumentarni
  Španjolska 2014.

 • 21. listopad 2016.

  Hrvatsko narodno kazalište u Zadru: "Besplatni WI-FI"

  Komedija "Besplatni WI-FI" s vrlo aktualnom temom iz suvremenog života donosi priču o troje razvedenih samaca prisiljenih živjeti u sustanarstvu jer zbog velikih troškova i financijske krize to je jedino rješenje za uštedu. Hoće li taj suživot biti sretan, vedar? Hoće li Internet služiti samo za održavanje kontakta s vanjskim svijetom ili će se umiješati u sentimentalni život i narušiti skladni sustanarski odnos trojke?

 • 20. listopad 2016.

  Koncert Vladimira Babina

  Vladimir Babin je po sudu kritike jedan od najeminentnijih predstavnika srednje generacije hrvatskih pijanista. Klavir je diplomirao na osječkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi prof. Damira Sekošana 1985., a nakon toga je završio i poslijediplomski studij u Beogradu u klasi prof. Dušana Trbojevića gdje je i magistrirao 1989. godine.

 • 17. listopad 2016.

  Kino u kazalištu: "Marshland"

  Godine 1980., u nestabilna vremena prijelaza u post-frankističku demokraciju, par potpuno različitih detektiva, Juan i Pedro, odlaze u močvaru uz rijeku Guadalquivir na jugu Španjolske istražiti nestanak dviju sestara, mladih djevojaka. Roditelji im ne mogu baš puno reći. Uskoro pronađu tijela, zlostavljana i unakažena. Na svjetlo dana dolaze i dva druga neriješena slučaja nestalih tinejdžerki. Sve njih povezuje drski mladac po imenu Quini, ali njegov DNK ne odgovara počinitelju. Detektivi dolaze u sve veći međusobni konflikt, a suočeni su i s vlastitim unutarnjim sukobima koji odražavaju transformacije kroz koje prolazi španjolsko društvo. Ubojice su povezani sa švercom droge te Juan i Pedro moraju surađivati. Pritom se utrkuju s vremenom, jer će serijski ubojica ponovo napasti.

   

 • 15. listopad 2016.

  Kino u kazalištu: "Mali gangster" - vikend matineja za najmlađe

  U vikend matineji za najmlađe, u subotu 15. listopada i nedjelju 16. listopada u 11 sati, prikazivat će se film "Mali gangster" nizozemskog redatelja Arnee Toonen poznatog po dječjem filmu Dik Trom (2010.) i crnoj kriminalističkoj komediji Black Out (2012.).

 • 15. listopad 2016.

  Kazalište Moruzgva: "Kako život" - KARLOVAČKA PREMIJERA

  Predstava "Kako život" govori o smiješnim i tužnim stranama života u staračkom domu i rađena je na temelju opsežnog istraživanja i brojnih intervjua spisateljice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike.
   

 • 12. listopad 2016.

  Scena 10410 Gorica: "Davež"

  Poznajete li nekoga koga svi izbjegavaju, ne žele se družiti s njim i izmišljaju sve moguće isprike ne bi li što prije nestali iz njegove blizine? E, to je zato što je pravi, istinski davež koji uspješno iritira sve oko sebe.

 • 12. listopad 2016.

  Baletna predstava "Peća i vuk" - VIKEND MATINEJA

  "Peća i vuk" orkestralna je suita Sergeja Prokofjeva koji je napisao glazbu i tekst. Djelo je nastalo prema narudžbi Središnjeg moskovskog kazališta za djecu s kojom je trebalo započeti edukaciju najmlađih kazališnih gledatelja, a zaživjelo je tako snažno da se danas izvodi širom zemaljske kugle u najrazličitijim inačicama, od orkestralnih verzija preko plesnih i dramskih predstava, igranih i animiranih filmova.

   

 • 10. listopad 2016.

  Kino u kazalištu: "Sve će biti u redu"

  Gradsko kazalište Zorin dom u suradnji s direktorom Solo Positivo Film Festivala, Admirom Čulumarevićem i Kinoklubom Karlovac ponovno pokreće projekt "Kino u kazalištu". Filmovi će se prikazivati svaki ponedjeljak do kraja godine. Prva je na redu projekcija filma "Sve će biti u redu", legendarnog Wima Wendersa, 10. listopada u 20 sati.


 • 08. listopad 2016.

  Bogat program proslave 8. listopada - DANA NEOVISNOSTI: "U SLUŽBI GRADA I DOMOVINE"

  Grad Karlovac poziva sve građanke i građane da se pridruže u proslavi 8. listopada - Dana nezavisnosti

  "U SLUŽBI GRADA I DOMOVINE"

  10:00 – 12:00h Gradsko kazalište "Zorin dom"
  Dan igara - izložba izrađenih igračaka od prirodno neoblikovanih materijala
  Puhački orkestar Karlovac – koncert za djecu i radionica upoznavanja sa instrumentima

  11:00h Gradsko kazalište "Zorin dom"

  Predstava za djecu "Vanzemaljci" (15 kn za dijete u pratnji jedne odrasle osobe)

  10:00 - 12:00h Gradski muzej Karlovac (atrij i dvorane)

  Riječju i glazbom po domovini, dječji kutak za najmlađe - didaktičke igre literarno-likovne  radionice
  Čitanje recitacije, kratke priče, zagonetke i narodne poslovice na kajkavskom narječju i na narječju našeg kraja. Šetnja po stalnom postavu Gradskog muzeja Karlovac
  Besplatne palačinke
  Bibliobus ispred Muzeja

  10:00 - 12:00 Tijesna ulica

  Glazbeni program Glazbena škola Karlovac

  10:00 - 16:00 h ŠRC Korana

 • 08. listopad 2016.

  Obilježavanje Dječjeg tjedna 2016.

  Dječji tjedan je tradicionalna godišnja aktivnost posvećena djeci u organizaciji Društva Naša djeca. Ove godine program obilježavanja počinje 3. listopada i traje do 9. listopada, a u njemu će među brojnim sudionicima sudjelovati i Gradsko kazalište Zorin dom.
  Moto Dječjeg tjedna 2016. glasi: "Ljubav djeci prije svega!"

 • 07. listopad 2016.

  Klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice povodom Dana neovisnosti u Zorin domu

  Dan neovisnosti u Hrvatskoj se obilježava 8. listopada i time se prisjećamo 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio Odluku o raskidu državnopravnih veza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ, a Hrvatska je postala nezavisna i samostalna država. Ovaj poseban dan proslavit će se i u  Karlovcu kada će u kazalištu "Zorin dom" gostovati klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice.
 • 06. listopad 2016.

  Koncert "Zagrebačkog kvarteta"

  "Zagrebački kvartet ustanovljen je 25. travnja 1919. koncertom u velikoj dvorani Hrvatskoga zemaljskoga glazbenog zavoda. Prvotnu četvorku činili su violinisti Vaclav Huml i Milan Graf, violinist Ladislav Miranov i violončelist Umberto Fabri.

 • 01. listopad 2016.

  Koncert Puhačkog orkestra grada Karlovca - obilježavanje 30. obljetnice rada

  Puhački orkestar grada Karlovca zaštitni je znak grada Karlovca. Osnovan je davne 1986. godine pri Glazbenoj školi Karlovac i ove godine obilježava 30 godina svog djelovanja. Nakon samostalnog koncerta održanog 25. lipnja koji je ujedno bio i poklon Gradu Karlovcu za njegov rođendan, orkestar će 1. listopada u 20 sati u Zorin domu još jednim glazbenim doživljajem počastiti svoju vjernu publiku.