Novosti

 • 30. lipanj 2015.

  Gradsko kazalište "Joza Ivakić" Vinkovci: "Hrvatski emigranti"

  Komedija o dvojici dugogodišnjih emigranata koji su se vratili u slobodnu domovinu i susreću se u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu. Odlučili su zatražiti uvid u dosje koje su o njima vodile sigurnosne službe bivše Jugoslavije. Zajednička im je želja otkriti što su o njima pisali njihovi nevidljivi pratitelji, doušnici i agenti i tko su bile te tajne sjene koje su ih godinama „opisivale“ i prijetile njihovim životima.

 • 29. lipanj 2015.

  Kvartet Mascara: "Oda fadu, tangu i španjolskoj glazbi"

  Na Starom gradu Dubovac, 29.6. u 21:00 sati nastupit će kvartet "Mascara" i održati koncert pod nazivom "Oda fadu, tangu i španjolskoj glazbi". Kvartet čine: Polona Udovič - violina, glas, Timi Krajnc - gitara, Vojko Vešligaj - gitara, Mitja Režman - bas gitara.
 • 28. lipanj 2015.

  Scharf Club Swing Quintet i Stjepan Jimmy Stanić

  Pri samom spomenu Stjepana Stanića poznatijeg po nadimku Jimmy, možemo pretpostaviti da će ovaj koncert u sebi imati veliku dozu cinizma kombinirano s lijepim ljubavnim tekstovima, a u jednom dijelu i frajerskog mačoizma. I sve to kombinirano sa sjajnom glazbenom kulisom.

 • 27. lipanj 2015.

  436. Rođendan Grada Karlovca

  Svečanost otvaranja proslave Dana Grada Karlovca i otvaranje 2. Karlovačkog kazališnog festivala (KAKAFE) započet će u subotu, 27. lipnja u 20 sati na trgu ispred kazališta Zorin dom. Očekuju nas brojna događanja tijekom dva tjedna, a sve završava 13. srpnja već tradicionalnim rođendanskim balom na Trgu bana Josipa Jelačića.

 • 27. lipanj 2015.

  Kazališna družina Pinklec: "Bremenski svirači"

  Otvorenje proslave rođendana Grada Karlovca započet će dramsko-glazbenom predstavom za djecu "Bremenski svirači" u izvedbi Kazališne družine Pinklec iz Čakovca. Redatelj predstave je Romano Bogdan, a glume: Karolina Horvat, Davor Dokleja, Igor Baksa, Bruno Kontrec.
 • 24. lipanj 2015.

  "Veliki i mali" na 55. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku

  Međunarodni dječji festival Šibenik osnovan je 1958. godine. Temeljno mu je kulturološko i pedagoško opravdanje unapređivanje estetskog odgoja djece i mladeži te razvijanje svih umjetničkih oblika dječje kreativnosti. Šibenik je za festivalskih dana mjesto uzbudljivog susreta pjesnika i djece, otvorena kinodvorana na starim goričkim skalinama, učionica novinarstva, kiparstva, stripa, filmskog i video snimanja, arhitekture i graditeljstva, pjesništva, slikarstva, dizajna, informatičkog oblikovanja, lutkarstva, glazbe i pokreta.

 • 06. lipanj 2015.

  Baletni studio sudjeluje na 26. Susretima hrvatskih plesnih ansambala

  Cilj Susreta hrvatskih plesnih ansambala je predstavljanje najuspješnijih ostvarenja plesnih amatera u Republici Hrvatskoj u tekućoj godini, razvijanje pozitivnog odnosa prema plesnim i glazbenim vrijednostima, međusobno upoznavanje, zbližavanje, socijalna kohezija te stimulacija amaterskog rada uopće.
 • 03. lipanj 2015.

  Predstava "Vanzemaljci" na 25. Susretima lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske

  SLUK je festival UNIMA-e koji se održava bienalno i kojega svi sudionici vole i željno iščekuju. U situaciji kad je kultura (financijski) osiromašena zbog čega festivali i smotre kulturnih događanja sve kraće traju i sve manje sudionika imaju i sve se manje sudionici imaju prigode međusobno družiti, izmjenjivati iskustva i gledati se, pa i uspoređivati, u tim i takvim vremenima ovakav jedan događaj ima posebnu vrijednost.

 • 01. lipanj 2015.

  Nove nagrade za voditeljicu Dramskog studija Sanju Hrnjak

  17. Međunarodni festival dječjih kazališta “Maslačak” održan je u Sisku od 11. do 15. svibnja 2015. godine. Ovogodišnji festival karakterizirala je visoka razina kvalitete predstava koje su mladi izvođači izvodili za publiku svog uzrasta. Prvenstveno se željelo potaknuti izuzetno vrijedne voditelje da još više krenu u istraživanje scenskog izričaja i da ga uklope u svoje već i sada vrijedne dosege.