Novosti

 • 20. travanj 2015.

  IZVJEŠĆE ŽIRIJA SA 17. SUSRETA PORFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HRVATSKOG CENTRA ASSITEJ , BJELOVAR /16.3.-19.3.2015.

  Dramski studio Gradskog kazališta Zorin dom, Karlovac
  VELIKI I MALI
  Redateljica: Sanja Hrnjak

  Najbolja predstava Susreta, neobavezno zasnovana na slikovnici Eve Janikovszky 'Da sam ja odrastao' i stvorena kroz minuciozno očišćene improvizacije grupe, donijela nam je pregršt  duhovitih, vrckavih, zaigranih, ali visoko funkcionalnih redateljskih i glumačkih rješenja, puno veselja igre i razinu profesionalnosti koja bi se zasigurno mogla usporediti i s mnogim repertoarnim kazališnim predstavama (što ova predstava, uostalom, sasvim zasluženo i jest - matično je kazalište prepoznalo njenu vrijednost te je već odigrana tridesetak puta).

 • 19. travanj 2015.

  Umirovljenici svome gradu

  U nedjelju, 19. travnja u 19 sati, u Zorin domu će se po peti puta održati koncert "Umirovljenici svome gradu" kojeg odrađuju i izvode članovi glazbene sekcije Matice umirovljenika Karlovac.

 • 14. travanj 2015.

  Koncert jazz-rock kvarteta "Loosebites"

  LOOSEBITES band osnovan je 2013. godine u Trstu te izvodi mješavinu različitih glazbenih stilova, a ponajviše jazz, rock, hip-hop i elektronsku glazbu. 
  2014. godine band je snimio svoj prvi album "Electritube" sa Giovanni Falzoneom, najpoznatijim sviračem trube na talijanskoj jazz sceni koji su objavili u veljači ove godine.

 • 10. travanj 2015.

  Premijera: "Male priče o nestašnoj Sonji"

  U petak, 10. travnja u 19 sati, u Zorin domu slijedi nova premijera za djecu pod nazivom "Male priče o nestašnoj Sonji". Predstava je nastala prema motivima ruske priče A. Usačjeva "Pametan psić Sonja". Dramatizacija i režija: Ljudmila Fedorova. Igraju: Giulio Settimo, Petra Cicvarić, Maja Lučić
 • 02. travanj 2015.

  Koncert "Stabat mater"

  Scenski prikaz kantate "Stabat mater", najpoznatijeg sakralnog djela talijanskog skladatelja Giovannia Battiste Pergolesija održat će se na Veliki četvrtak, 02. travnja 2015. godine u 21 sat u Gradskom kazalištu „Zorin dom“. Na programu su i brojevi iz Stabat mater kantata Vivaldia i Rossinia. Sveobuhvatno se prožimaju događaji Kristove muke i smrti iz pera Vladimira Nazora: Via Crucis...dubok božanski, ljudski i ženski emotivan svijet Majke Marije kroz 14 postaja križa te posljednja tri mjeseca života i komponiranja kantate Giovanni Draghia, čuvenog Pergolesija o čemu doznajemo iz pisma oca Anselma poznatom filozofu i pokloniku glazbe J.J.Russeau.