Novosti

 • 28. studeni 2015.

  Dječje kazalište "Branko Mihaljević" Osijek: "Zeko, Zriko i janje"

  Pohlepni Vuk ukrao je iz stada Janje, dovukao ga u šumu i svezao za stablo. Neće ga još pojesti jer je premršavo. Vuk legne i zaspi, a iz grmlja izlazi Zeko. On priznaje Janjetu da nema ni trunke hrabrosti, ali će sve poduzeti da spasi Janje. Odvezuje uže kojim je Janje zarobljeno i oboje u strahu bježe.

 • 27. studeni 2015.

  Proslava 123 godine kazališta "Zorin dom"

  Kazalište "Zorin dom" proslavit će ove godine svoj 123. rođendan, a obilježit će ga bogatim programom koji će započeti 24. studenoga i trajat će do 29. studenoga te će biti obuhvaćene sve djelatnosti koje se inače u kazalištu mogu pogledati tijekom cijele kazališne sezone.

 • 25. studeni 2015.

  Gradsko kazalište Sisak "Sunčana i Sever"

  Predstava polazi od Knjige o Sunčani i Severu kojom je autorski dvojac, Ludwig Bauer i Lidija Dujić, poetski rekonstruirao književni i emotivni dijalog Sunčane Škrinjarić i Josipa Severa.

 • 22. studeni 2015.

  Predstava "Karlstadt Kunst Cabaret" proglašena najboljom na "Prologu"

  Premijerom predstave “Poslovice babe Marte ili kako ostati single” završen je 8. festival regionalnih kazališta Prolog na kojem je po izboru publike pobjedničkom predstavom proglašen “Karlstadt Kunst Cabaret” Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca.

 • 21. studeni 2015.

  Noć kazališta u "Zorin domu"

  Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Bitno je napomenuti da je to hrvatski proizvod i da je ideja o ovom lijepom događanju krenula upravo iz zagrebačkog Dječjeg kazališta Dubrava. Održava se istovremeno u nekoliko europskih država, svake godine treće subote u mjesecu studenom. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.

 • 19. studeni 2015.

  "Žena ide na gosti" - koncertna promocija albuma Folklorne družine "Vuga"

  Folklorna družina "Vuga" djeluje od 30. siječnja 2007. godine. Nazvana je po istoimenoj ptici pjevici čije se ime često spominje u hrvatskim pučkim pjesmama sjeverozapadne Hrvatske. Ovu je skupinu folklornih entuzijasta moguće smatrati i nasljednicima istoimene zagrebačke družine, budući da su neke od članica današnje FD "Vuga" od 1995. do 2007. sudjelovale u radu i tog ansambla. Družina njeguje tradicijsku vokalnu i instrumentalnu glazbu te tako značajno pridonosi očuvanju i promicanju raznolikoga bogatstva hrvatskoga folklornog nasljeđa.

 • 14. studeni 2015.

  Glumačka družina Histrion: "Diogeneš"

  Glumačka družina Histrion gostovat će u Zorin domu u subotu 14. studenog u 20 sati sa predstavom "Diogeneš". Predstavu je režirao Zlatko Vitez koji kaže kako je to kajkavska komedija koju je u protekla četiri desetljeća radio već tri puta, a sada je, ponovno 'igrokaz postavil' i to četvrti put.
 • 13. studeni 2015.

  Predstava "Male priče o nestašnoj Sonji" nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta 2015.

  U nastojanju da pridonesu daljnjoj popularizaciji i afirmaciji kazališne, radijske i televizijske umjetnosti, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, Hrvatska radiotelevizija i Večernji list d.d., 1992. godine utemeljuju stalnu godišnju nagradu za kazališnu, televizijsku i radijsku umjetnost. Organizator provedbe i dodjele nagrade je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika.
  Nagrada nosi ime "NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA".

 • 12. studeni 2015.

  Koncert "Noć u operi" (duo flauta - harfa)

  Tamara Coha Mandić (flauta) i Diana Grubišić Ćiković (harfa) kao duo djeluju od 2003. godine. Do danas su održale brojne koncerte na mnogim glazbenim festivalima u zemlji i inozemstvu. U sezoni 2004/ 2005. imale su zapaženi nastup u Majstorskom ciklusu Simfonijskog orkestra HRT-a u  Koncertnoj dvorani «Vatroslav Lisinski” gdje su izvele Koncert za flautu i harfu u C-duru W. A. Mozarta.

 • 08. studeni 2015.

  Kazalište Hotel Bulić: "Šuma Striborova"

  Kazališna predstava "Šuma Striborova" u produkciji Kazališta Hotel Bulić, održat će se u nedjelju, 8. studenog 2015. u 11.00 sati u sklopu vikend matineje. "Šuma Striborova" jedna je od najljepših hrvatskih bajki, omiljena i djeci i odraslima. Potječe iz ciklusa pripovijetki pod nazivom "Priče iz davnine" Ivane Brlić Mažuranić. U izgubljene svjetove drevne staroslavenske mitologije vode vas Senka Bulić i Stipe Kostanić.