Novosti

23. lipanj 2022.

Svečano otvaranje Zvjezdanog ljeta 2022.

Program počinje u 19 sati ispred Gradskog kazališta Zorin dom svečanim podizanjem zastave grada Karlovca, nastupom Puhačkog orkestra grada Karlovca i Karlovačkim mažoretkinjama, a nastavlja se koncertom Ane Rucner.

Budi među zvijezdama krilatica je ovogodišnje 443. proslave grada Karlovca koja započinje svečanim otvorenjem ispred Gradskog kazališta Zorin dom 23. lipnja i traje sve do rođendana grada, 13. srpnja.

Puna tri tjedna izmjenjivat će se više od 100 programa na glavnim gradskim lokacijama: u karlovačkoj Zvijezdi, u njezinim zelenim šančevima, na Starom gradu Dubovcu, karlovačkim  rijekama i sportskim terenima na otvorenom koji postaju mjesta susreta među zvijezdama.

Svečanost otvaranja započinje okupljanjem ispred Gradske uprave i mimohodom uz pripadnike Karlovačke građanske garde, počasne čuvare karlovačke tradicije, povijesti i barjaka. Oni su nezaobilazni sudionici svih kulturnih, povijesnih i vjerskih događanja u Karlovcu. Gardu će pratiti i Puhački orkestar grada Karlovca koji kroz sve ove godine postiže velik broj zapaženih javnih nastupa na različitim međunarodnim i državnim natjecanjima, svečanim i  promenadnim koncertima, te raznim gradskim i županijskim manifestacijama. Uz njih će prikladnom koreografijom prodefilirati i  članice Karlovačkih mažoretkinja koje su se u protekle dvije godine, s raznih natjecanja, vratile sa čak 12 medalja.

Dolaskom pred Zorin dom slijedi dizanje zastave Grada Karlovca koju diže Gradska garda uz pratnju Puhačkog orkestra i mažoretkinja te svečano otvorenje Zvjezdanog ljeta 2022. uz govor gradonačelnika Mandića.

Svečanost će kulminirati nastupom Ane Rucner nakon kojeg se pozivaju svi okupljeni da se u povorci zapute prema Banijskom mostu i tradicionalnoj manifestaciji Ivanjski krijes koja označava i kalendarski početak ljeta.

Ana Rucner jedna je od najinovativnijih predstavnica klasične glazbe u Hrvatskoj s osvojenih 30 domaćih te međunarodnih priznanja i nagrada. Nastupala je preko 1.000 puta u više od 30 zemalja svijeta, pronoseći radost glazbe te predstavljajući Hrvatsku preko djela najvećih skladatelja svih vremena na svoj, moderan i jedinstveni način. Elementi klasične, moderne i etno glazbe, uz atraktivan nastup na sceni, svrstavaju ju u sam vrh uspješnih hrvatskih izvođača.