Novosti

18. svibanj 2022.

Predstava "Stanko i Oliver" sudjeluje na XV. Gumbekovim danima

Petnaesti "Gumbekovi dani", Međunarodni festival kabareta kojim Glumačka družina Histrion njeguje uspomenu na svog legendarnog člana Mladena Crnobrnju Gumbeka, održat će se od 13. do 28. svibnja 2022. u Histrionskom domu u Zagrebu.

Gradsko kazalište "Zorin dom" sudjelovat će na Gumbekovim danima sa veselom komičnom predstavom "Stanko i Oliver" baziranoj na filmovima fizičke i slapstick komedije iz zlatnog doba Hollywooda. Između 1915. i 1963. godine Hollywood je radio mnoge globalno poznate komičarske ikone kao što su Charlie Chaplin, Buster Keaton, Mabel Normand, Laurel i Hardy, braća Marx i mnogi drugi. Humor je kroz godine evoluirao i danas je teško zadržati staru formu komedije, a da ne bude zastarjela. Miješanjem forme fizičke i slapstick komedije zlatnog doba Hollywooda sa suvremenim humorom današnjice nastaje predstava "Stanko i Oliver".
Priča prati dva najbolja prijatelja Stanka i Olivera na njihovom putovanju iz Hrvatske prema Azurnoj obali. Pošto je jedan djetinjast i nespretan, a drugi razmetljiv i brzoplet, dolazi do sudara dvaju različitih šašavih svjetova. U tom sudaru nastaje kaos gdje svakodnevni benigni problemi za Stanka i Olivera postaju gotovo nepremostiva prepreka. Sa kojim problemima se taj komični duo susreće i na koji način ih rješavaju pogledajte u novoj premjeri "Stanko i Oliver".

Režija: Siniša Novković
Igraju: Nino Pavleković, Vanja Gvozdić, Andro Damiš

Zorin dom nastupa u srijedu, 18.5.2022. u 20 sati.